2 חצילים (ממליצה על הזן הבלאדי)
שמן זית – להברשה על החצילים
למילוי:
1 חבילת גבינת כנען
1 קוטג'
1 ביצה
1 כפית מלח
לפיזור בין השכבות:
100 גרם מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת – אופציה
לרוטב:
4 עגבניות גדולות מרוסקות
4 שיני שום כתושות
1/2 בקבוק מיץ עגבניות (MOTTI)
1 קופסת רסק עגבניות קטן
3 כפות שמן זית
2 כפיות סוכר
1 כף שטוחה מלח
צרור פטרוזיליה
להכנה:
לחצילים:
לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי 3- 2.5 ס"מ בערך. למרוח כל פרוסה בשמן זית בעזרת מברשת ולשים את הפרוסות בתבנית. לאפות אותן בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שיזהיבו (בערך חצי שעה) בזמן האפייה להפוך אותם גם לצידם השני.
למלית הגבינה:
לערבב את כל חומרי המלית היטב.
לרוטב:
לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את השום הכתוש ולערבב. להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב. להוסיף את רסק העגבניות ומיץ העגבניות. להוסיף את התבלינים ולערבב יחד. להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולבשל את הרוטב על אש קטנה רבע שעה.
להרכבת הלזניה:
בתבנית מרובעת/מלבנית (25 על 25 בערך) לשים שכבה של רוטב עגבניות. עליה להניח שכבה של חצילים. מעל החצילים לשים מלית גבינה, לפזר – אין צורך לשטח את המלית. מעל לפזר פרוסות מוצרלה ולפזר פרמזן. מעל לשים שכבה של רוטב עגבניות מעל שכבה של חצילים, שוב מלית גבינה, שוב מוצרלה ופרמזן ולסיים עם פרוסות חצילים, כשמעליהם השכבה האחרונה תהיה רוטב עגבניות ומעל פרוסות גבינת מוצרלה ופרמזן מגורד. (חשוב לפני ההתחלה, לחלק את מלית הגבינה ל-2).
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. הלזנייה לא תיחתך כמו עוגה. צריך להוציא מנות עם כף (לאחר חיתוך). או לחילופין לעשות את הלזנייה במנות אישיות – זיכרו! אין פסטה. אין עלי לזניה ולכן החיתוך לא יהיה מושלם. אבל הטעם יהיה הרבה יותר ממושלם!
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!



















