לזנייה איטלקית

לזניה מיוחדת ומופלאה לשבועות המבוססת על עגבניות, חצילים, תרד, מוצרלה וביצים קשות – כל זאת ע"פ מתכון של עומר מילר. סדנה מיוחדת לקראת שבועות של פסטה ברילה. היה מוייי כיף 🙂

הוזמנתי ע"י חברת שסטוביץ', יבואנית פסטה ברילה בישראל, לסדנה לכבוד שבועות עם השף עומר מילר.

סדנה

כאחת שדוגלת ותמיד דואגת להכין רטבי עגבניות ביתיים, נוכחתי לדעת שהקנוי – המוכן לא נופל מטעמו של הרוטב הביתי. עוד הופתעתי לגלות, שבאיטליה יש שימוש בעגבניות הכי איכותיות להכנת הרטבים, עגבניות סוג א' (לפי המינוחים שלנו כאן בישראל). גם השפים הגדולים והידועים בארץ, משתמשים לעיתים ברוטב עגבניות מוכן כשאיכות העגבניות בארץ אינו מספק דיו. זה קורה בדר"כ בחודשי החורף שטעם העגבניות והאיכות שלהן ירודה. איכות הפסטה מעולה והשילוב של שניהם מושלם.

בחרתי להביא לפניכם, את המתכון ללזניה מתוך הסדנה. לזניה ללא שמנת וללא רוטב בשמל. טעמה מופלא, איננה עתירת קלוריות והיא קלילה ויכולה להיות מפתח לכל ארוחה ובפרט לארוחת חג השבועות שלכם.

יומיים אחרי הסדנה, הכנתי מנה כזו למשפחתי וההצלחה היתה גדולה. זו תהיה מנת הדגל על שולחן החג שלכם (באחריות)

לזנייה חצילים, עגבניות, ביצים קשות, תרד ורוטב פומודורו (5 מנות)

שכבה 1 – חצילים

1 חציל גדול

רבע כוס שמן זית

מעט מלח גס

פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, משמנים קלות ומפזרים מלח גס. מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

שכבה 2 – עגבניות

4 עגבניות חצויות לשניים

שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס

מסדרים את העגבניות על נייר אפייה ומזלפים מעל כל חצי עגבנייה שמן זית , מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים למשך חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

שכבה 3 – ביצים

5 ביצים קשות מבושלות במי מלח וקלופות.

שכבה 4 – תרד

1 ק"ג תרד שטוף ויבש

3 שיני שום כתושות

100 גרם חמאה

מלח, פלפל

במחבת גדולה לחמם את החמאה עד המסה. להוסיף את השום ולטגן מעט. להוסיף את התרד ולערבב יחד עד שהתרד מתרכך. להוסיף מלח ופלפל.

2 כדורי מוצרלה גדולים (ממליצה על בופאלו – הכי טובה ואיכותית)

2 צנצנות רוטב פומודורו (ברילה)

דפי לזניה (ברילה)

להרכבת המנה:

בתבנית פיירקס שקופה, להניח כמות נדיבה של רוטב עגבניות כך שיצפה את התחתית. עליו להניח 2 עלי לזניה (אם יש מקום שמים יותר – הם צריכים למלא את התחתית), עליהן שוב רוטב ומעל חצילים, תרד, חצאי ביצים ומעל יוצקים שוב שכבה של רוטב פומודורו. מעל הכל מניחים את חצאי העגבניות, מפזרים חתיכות של מוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מילות למשך 35-40 דקות. שלמות!

להלן השלבים בעת ההכנה:

10861022_10205159299276901_3478401436265190264_o11187381_10205159299396904_5851769470849332577_o 11072782_10205159299436905_2419926363979667361_o 11251908_10205159299036895_5579530371090366869_o11149674_10205159513242250_1906552609147010681_o 11194500_10205159513162248_3244046174524253971_o

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!