אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון 🙂
זה המתכון הקלאסי – ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד.
4-5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים גס
בצל אחד גדול מגורר
ביצה אחת
1/4 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
את תפוחי האדמה המגוררים סוחטים היטב מנוזלים ושמים בקערה, מוסיפים את הביצה, בצל קמח ותבלינים ומערבבים.
מחממים שמן (קנולה) במחבת, יוצרים כדורים שמנמנים בעזרת ידיים רטובות ופוחסים אותם לצורת קציצה שטוחה ומטגנים עד הזהבה/השחמה משני הצדדים.
*אפשר לגוון ולהוסיף גזר אחד מגורר או מעט פטרוזיליה קצוצה











