לביבות של ירקות ושיבולת שועל אפויות

לביבות של ירקות ושיבולת שועל עדינות, בריאות וטעימות במיוחד מעצם מרכיביהן ומעצם היותן אפויות בתנור

DSC_0784

מעצם היותי לא אוכלת מאכלי בשר או בשר בכלל, אני חייבת לאתגר את החיך שלי ולהכין מדי פעם מנות צמחוניות חדשות וטעימות. הלביבות הללו מזכירות בטעמן את הלביבות של חנוכה, הן אינן משמינות מעצם היותן אפויות ומאוד בריאות. ממליצה בחום!

למצרכים:

2 קישואים קלופים

1 בצל גדול (סגול אם יש)

1 גזר מקולף

250 גרם דלעת קלופה

4 תפוחי אדמה קטנים

4 כפות שמן זית

4 כפות קמח חומוס

1 כוס שיבולת שועל אינסטנט

2 כפות גדושות מיונז

להגשה:

שמנת חמוצה 9% שומן

להכנה:

DSC_0773

1. להעביר את כל הירקות במעבד מזון עם להב הפומפייה (או לגרד את הירקות על פומפייה).

2. לשים בקערה את כל המצרכים ולערבב אותם היטב.

DSC_0778

3. ליצור צורה של קציצות, או להיעזר ברינג ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.

DSC_0780

4. לאפות את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 40 דקות. להניח בצלחת, לשים מעל שמנת חמוצה ו….להתפנק.

DSC_0785

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב