לביבות גבינה מטוגנות

בחורה עם מחשב נייד

לביבות גבינה מעלפות

שבועות

כשאין אמצעים רבים אבל פיות לשמח סבתא הכינה כמות וכולם ליקקו אצבעות ושקט שרר בשולחן .

חצי קילו קמח

גבינת טוב טעם אריזה אחת 2 כפות שמרים יבשים

כוס חלב חמים -חד פעמי לשתיה חמה

2 ביצים

כוס חד פעמית לשתיה קרה סוכר

קליפת לימון או תפוז מגוררת או תמצית וניל טובה

לפיזור סוכר וניל או סירופ סוכר מתובל במא-זאהר (מי פריחת הדרים)

סבתא השתמשה במי ורדים …

לשים בצק רך ואם צריך מוסיפים מעט מים חמימים ליצירתו

שמן לטיגון עמוק

ההכנה-

מתפיחים פעמיים ויוצרים עם כף צורה ומנטפים לשמן חם

מטגנים שיזהיב ומגישים חם

לסירופ- כוס סוכר ,כוס מים,כמה טיפות לימון ותיבול שאוהבים .

ללביבות מלוחות מחליפים טוב טעם בבולגרית רכה 250 גרם,ומגישים חם עם רוטב לטבילה ליד כמו גבינה שום שמיר או שמנת חמוצה …

מענג ביותר .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.