לביבות בטטה תפוחי אדמה ובצל .

לביבות בטטה

בישלתי תפוחי אדמה ובטטות למחית שרציתי למלא בה בצק

אממה הרעב הכריע את דרלינג

אז מהיר ועצבני יצא לדרך

טוגנו מהם לביבות כל כך טעימות שהן יהפכו לקבועות .

אז צריך –

להרתיח 3 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים

1 בטטה גדולה קלופה

מים לכיסוי

כפית מלח

ועוד- 1 בצל גדול בקוביות

שמן לטיגון

מלח ופלפל שחור .אנחנו אוהבים הרבה פלפל כמו שכתוב בשיר הפלאפל אז תיבלתי לפחות בחצי כפית

2 ביצים  גדולות

חצי שקית אבקת אפיה

להגשה שמנת חמוצה , שמיר קצוץ …לא חובה

מועכים את תפוחי האדמה והבטטה למחית – לא דייסתית שישארו מעט גושישים

מערבבים עם הביצים,אבקת האפיה והבצל לתערובת אחידה

במחבת גדולה מחממים שמן .לא גיגית.רק מעט

כשחם מעבירים עם כף עם קצת מרחק אחת מהשניה לביבות.

הופכים כשמשחים .

מניחים על נייר סופג ששארית השמן לא תהיה בצלחתכם

ומגישים חם עם שמנת חמוצה ושמיר מפוזר מעל (לא חובה)

דרלינג כבר לא היה רעב ובזה שכרי .

טעים.קרנצ'י בחוץ ורך בפנים .

פתרון מהיר ליום ארוך. לבשל את תפוחי האדמה והבטטה ולשמור עד יומיים במקרר בקופסה אטומה.

תהנו.

 לביבות בטטה לבלוג

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.