מרגישים שלא צרכתם מספיק קלוריות?
חנוכה אוטוטו מסתיים ואתם עדיין מצליחים לסגור את כפתור המכנסיים?
אז בבקשה:
לביבות בטטה.
מושחתות.
כשתסיימו להכין תרגישו שטרחתם, אז מותר לכם (-:
המתכון, כמו תמיד, גמיש.
ככה זה.
המצרכים
2 בטטות בגודל בינוני
בצל
ביצה
קמח תופח – תכינו 2 כוסות, תשתמשו על פי הצורך.
גבינה צהובה או כל גבינה קשה אחרת.
חמאה
טימין (מיובש)
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבטטות
עד שהן כמעט מוכנות.
קוצצים בצל.
מטגנים אותו עד שמזהיב ואז מוסיפים את הטימין לטיגון קצרצר.
כשהבטטה מוכנה והתקררה! (או שתחטפו כוויות כמוני),
מקלפים מועכים אותה בקערה, עם מזלג.
מוסיפים את הבצל המטוגן עם הטימין.
מוסיפים ביצה (כאן חייבים שהתערובת תהיה קרה, אם אתם לא רוצים חביתה).
מגררים גבינה צהובה.
מוסיפים מלח פלפל.
מערבבים, עם כף או עם הידיים ומוסיפים בהדרגה את הקמח התופח (כוס אחת מספיק)
התערובת תשאר דביקה. זה בסדר.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
הולכים לנוח (-:
חוזרים.
מוסיפים קמח במידת הצורך.
התערובת אמורה להשאר מעט דביקה. זה בסדר.
מחממים מחבת על חום בינוני ומניחים בה חמאה.
כמה שבא לכם.
יוצרים לביבות בידיים.
אם דביק, תשמנו מעט את הידיים.
מטגנים בחמאה.
הופכים רק כשצד אחד כבר התחיל להשחים, שלא יתפרק.
אין צורך בטיגון ארוך כי כל המרכיבים כבר מוכנים (חוץ מהביצה),
לכן החום בינוני (על הלהבה הגדולה) ולא נמוך.
מניחים על נייר סופג.
מגישים עם יוגורט או שמנת.
ועכשיו, כמובטח, טיפ קטן לסופגניות אשל קטנטנות ועגולות להפליא.
את תערובת הסופגניות מכינים על פי ״גוגל״,
סופגניות אשל.
את התערובת המוכנה מכניסים לשק זילוף!
עם ראש עגול וגדול. כלומר ללא צורה.
מעל השמן, חותכים את התערובת משק הזילוף כך שנוצרים ריבועים קטנים.
בטיגון הם יתפחו לעיגולים קטנים ועגולים.
חג שמח.
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק












