לאכול כמו סולטן במסעדת בשארה חינאויי

בחורה עם מחשב נייד

המותג "חינאווי" התקשר אצלי תמיד עם רשת חנויות המשקאות הידועה, ולכן הופתעתי לגלות שחינאווי זה גם בשר, כאשר הוזמנתי, במסגרת ארוחת בלוגרים, להשקת תפריט הסולטן: התפריט החדש ב"חינאווי בשארה", המסעדה של המשפחה בראשון לציון, המתמחה בבשרים, שלצידה אטליז המציע בשר טרי ומשובח ומוצרים משלימים לאוהבי החיים הטובים.

מסתבר, שמשפחת חינאויי נמצאת בעסקי הבשר עוד משנת 1892, והרומן של בשארה חינאווי עצמו, שף וקצב מיומן ובעל המסעדה והקצביה הסמוכה אליה, התחיל עוד בילדותו ביפו, שם למד בקצביה הקטנה של אביו את כל שרשרת הקצבות, דרך הרגליים, הידיים והראש, ושם גם נרקם חלומו, להפוך את הקצביה הקטנה לחנויות נוצצות ורשת מעדניות לאוהבי החיים הטובים.

הייחוד של המסעדה הינו בכך שהיא צמודה לקצביה של המשפחה, ולכן הבשר מגיע אל הסועדים טרי טרי, מבלי שעצר "לחנייה" במקפיא.

כאמור, ב'שרים, מסעדת הגריל של ב'שארה חינאווי משיקה את תפריט הסולטן המפנק, הכולל שפע מטעמים אותנטיים מהמטבח הערבי מלווים בעשרות סוגים של סלטים טריים, עשויים כולם במקום בעבודת יד וכוללים, בין היתר, חצילים במגוון צורות הכנה, טאבולה, גזר חריף, כרובית מטוגנת ועוד, סלט ירקות גדול קצוץ דק, חומוס הבית המגיע עם לאפות חמות היישר מהטאבון וגם 2 שיפודים לבחירה וקנקן לימונדה מרעננת והכל ב-84 ₪ לאדם. בנוסף, תינתן אפשרות לבירה ללא תחתית בתוספת 20 ₪ לאדם.   

 

בנוסף לכל זה, תפריט הסולטן מאפשר הצצה למטבח הערבי, המסורתי האותנטי  באמצעות המסחן, הסינייה והמקלובה, המנות המיוחדות המוצעות כולן במסגרת התפריט, וללא תוספת מחיר. 

כמיטב המסורת, פתחנו את הערב עם סלטים טריים, צלחת חומוס, סלט ירקות גדול וצ'יפס, בליווי לאפות חמות מהטאבון וטעימות במיוחד.

 

המשכנו עם שלוש המנות המיוחדות בתפריט הסולטן: המסחן, הסינייה והמקלובה

מסחן– במקור מכינים עםרצועות עוף, אנחנו קבלנו עם כרעי עוף, בצל מטוגן והרבה סומאק וצנוברים על פיתה עיראקית. מסחן, פירושו לחמם. בתבשיל זה הכוונה היא לציין שהתבשיל בושל וחומם מחדש.

במקור מכינים את המנה מפיתה מיוחדת הנקראת שראק, פיתה גבשושית שמקבלת את קימוריה כתוצאה מאפייה על אבנים. על יד רמאללה יש מסעדה קטנה "אל פאללאחה" שמגישה רק מסחן. זהו ממש כוך קטן שנוהרים אליו מכל קצוות הארץ, ואם לא מודיעים ומבקשים מספר מנות מראש – אין שום סיכוי שתשובו הביתה שבעים ממסחן. 

 

 

סינייה בטחינה – השם מעיד על המנה – כיפתה, משמע קציצות ואילו סינייה היא תבנית. על הקציצות יוצקים רוטב טחינה וצנוברים ואופים בתנור עד שהטחינה מזהיבה. המנה מוגשת בסיר אלומיניום מסורתי.

 

מקלובה, משמע להפוך, וזוהי בעצם התורה של התבשיל הנאה הזה. יוצרים שכבות ירקות, בשר ואורז בסיר ובתום הבישול הופכים באחת לצלחת הגשה מתאימה, מקבלים "עוגת" שכבות שבתחתיתה אורז ובראשה ירקות או בשר.

 

ואז הגיעו השיפודים: מנת הסולטן כוללת גם 2 שיפודים לבחירה מהמבחר: קבב/ כבד עוף/ לבבות/ נתח קצבים/ אנטריקוט/ כבש/ פילה בקר.

 

 

 

תפריט הסולטאן כולל:

פלטת סלטים מפנקת,

מנות למרכז שולחן – סינייה, מקלובה ומסחן,

2 שיפודים לבחירה: קבב/ כבד עוף/ לבבות/ נתח קצבים/ אנטריקוט/ כבש/ פילה בקר,

סלט ירקות גדול, לאפות חמות ישר מהטאבון, חומוס הבית וקנקן לימונדה

ב-84 ₪ לאדם* בלבד!

 

  • מותנה בשני סועדים ומעלה
  • תפריט הסולטאן יוגש במהלך כל חודש יוני

 

ממסעדת הבשרים נמצאת ברחוב ילדי טהרן 12 בראשל"צ (מאחוי הסינמה סיטי) ופתוחה כל ימות השבוע מ 12:00 ועד חצות. במסעדה ניתן לקנות לאפות חמות מהטבון ומבחר עשיר של סלטי הבית (טריים) במשקל.

טל' במסעדה: 03-9417999.