אין ספק כי ווק הוא כלי בישול שחובה שיהיה בכל בית. לא מדובר סתם בעוד מחבת פשוטה, אלא למעשה מדובר בכלי בישול מהפכני, אשר בעזרתו אפשר להכין המון מנות נהדרות.
איך לבחור ווק טוב?
מומלץ לבחור בווק העשוי פלדה רקועה – פלדה חלקה אשר עברה כבישה, ריקוע ומתיחה כך שהחום מהתחתית מתפשט בצורה שווה ואחידה בכל חלקי הווק. עוד חשוב שלווק תהיה ידית עשוית עץ על מנת שיהיה אפשר לאחוז בה ו"להקפיץ" את המזון מבלי להסתכן בחשיפה לחום רב. ניתן אף לבחור בווק בעל ציפוי טפלון, למניעת הידבקות.
מה אפשר להכין עם ווק?
התשובה הברורה מאליה היא "מוקפץ נודלס" ואם כי זה נכון, זו ממש לא האופציה היחידה שלכם!
לפניכם שלושה מתכונים מנצחים למנות נהדרות שמכינים בעזרת ווק:
עוף בקשיו ואננס
מצרכים:
חזה עוף, חתוך לקוביות
2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות
3 שיני שום, קצוצות דק
1 שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
2 פטריות שיטאקה, פרוסות לרצועות
1 בצל, קצוץ
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
250 גרם קוביות אננס משומר
1 כף יין אדום
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום
3 כפות שמן בוטנים
קורט סוכר חום
קורט מלח
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים יחדיו יין, סויה, מלח וסוכר עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מוסיפים את קוביות העוץ ומשרים למשך 30 דקות לפחות.
- מסננים את העוף מהנוזלים
- מחממים את הווק ורק כאשר הוא חם, מוסיפים את שמן השומשום והבוטנים. כאשר השמן מתחיל להעלות עשן, מוסיפים אליו את נתחי העוף, השום והג'ינג'ר ומקפיצים עד להשחמה.
- מוסיפים את הבצל ומערבבים כשתי דקות, מוסיפים את הפלפל הירוק ומקפיצים שלוש דקות.
- מוסיפים את פשטריות השיטאקה ולבסוף את הרוטב (בו הושרה חזה העוף) ומערבבים שלוש דקות לאיחוד הטעמים.
- מוסיפים לווק את האננס ואגוזי הקשיו ומערבבים היטב.
- מגישים חם לצד אורז מאודה.
פטריות שמפניון מוקפצות ומשובחות
מצרכים:
400 גרם פטריות שמפיניון, ללא הרגליים
4 שיני שום, קצוצות
4 כפות שמן זית
3 כפות יין אדום
4 כפות רוטב סויה
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בווק ומזהיבים מעט את השום הקצוץ.
- מוסיפים פלפל שחור ומערבבים.
- מקפיצים את הפטריות כשלוש דקות עד לקבלת גוון זהוב ומוסיפים להן רוטב סויה ויין אדום לקבלת טעם עשיר. מאפשרים לנוזלים להיספג כשתי דקות, מוציאים ומגישים.
עוף בפלפל אדום
מצרכים:
חזה עוף, חתוך לקוביות
3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
3 שיני שום, קצוצות
1 שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
1 כף יין
3 כפות רוטב סויה
1/4 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה
1 בצל, קצוץ
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים יחד יין ורוטב סויה עד לקבלת רוטב אחיד וחלק. מוסיפים אליו את קוביות העוף ומשקים למשך 30 דקות לפחות.
- מסננים את העוף מהנוזלים ושמורים אותם בצד, בקערה.
- מחממים את הווק על להבה גבוהה וכאשר הוא חם מוסיפים את שמן השומשום והקנולה. כאשר עשן מתחיל לעלות מהווק, מסויפים את נתחי העוף, השום והגי'נג'ר ומקפיצים עד להשחמה, כ-7 דקות.
- מוסיפים לתערובת את הבצל הקצוץ והפלפל האדום ומקפיצים כארבע דקות נוספות.
- אל הווק מוסיפים את נוזלי ההשריה ומקפיצים חמש דקות נוספות, עד לאיחוד הטעמים ואידוי הנוזלים.
- מגישים חם בתוספלת אורז מאודה.
בתיאבון!
(כל המתכונים באדיבות אתר בישולים)












