נתחיל בברכות והקדשות לשתי "אורלי" שנכנסו לחיי לאחרונה.
האחת:
אורלי כהן, מהבלוג חיים וטעים שחוגגת ממש היום יום הולדת.
מזל טוב אורלי. יום הולדת שמח.
השניה:
אורלי ברג, מהבלוג הוריקן.
שכנתי החדשה בחיים האמיתיים (להלן הלא וירטואלים).
למה הפוסט הזה מוקדש להן? (מעבר להיותן בעלות שם פרטי זהה)?
בגלל הבריאות (שאני מאחלת לשתיהן ולכולם תמיד. אבל לא לזה אני מתכוונת).
בזכותן התחלתי מרצון ומבחירה לבשל בריא יותר.
כמה בריא יותר?
לא צמחוני. לא טבעוני. לא אורגני אבל עדיין, בריא יותר.
כלומר לא רק מושחת.
תוך שימת לב להקפדה על הוספת ירקות, פחות מלח, פחות שמן וכדומה.
אם תעיפו מבט בבלוג חיים וטעים תראו מהי בריאות באוכל.
הצבעוניות שתבהק בפרצופכם תוכיח לכם שמזון בריא הוא לא רק טעים אלא גם נראה מעולה!
אז מכאן הגיע החשק, כבר מזמן.
כאן מגיעים לאורלי ברג. בזכותה עברתי משלב הצופה לשלב המבצעת.
איך ולמה לא רלוונטי.
היא פשוט הצליחה לעורר אצלי את הרצון וההנאה להכין מזון בריא יותר – בכיף.
אז למה קוראים לפוסט הזה "לא מושלם" במקום "שיפודי עוף וירקות"?
כי הוא כמעט לא עלה.
הכנתי את האוכל והוא לא יצא מושלם.
אני יודעת למה ומיד גם אסביר.
התאכזבתי מעצמי, כעסתי על עצמי ובסוף התעשתתי.
אז מה אם לא מושלם?
צריך לשפר? משפרים.
לתקן? מתקנים.
החיים לא מושלמים (וסליחה שאני חוזרת כל פעם לאותה נקודה).
ועכשיו, למתכון.
המצרכים:
3 פרוסות חזה עוף
4 תפוחי אדמה
2 פלפלים אדומים (לא חריפים למרות שזה יכול להיות דווקא נחמד)
2 קישואים
2 גזרים
בצל
5 שיני שום
תבלינים (תבלין "על האש" / פפריקה, פלפל שחור, כמון, כורכום,טימין, מלח – לבחירתכם)
כף שמן
שיפודי עץ
תבנית אלומניום גדולה, מרובעת ועמוקה.
העקרון:
להכין בתבנית אחת בתנור את כל הארוחה.
ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
שוטפים היטב את תפוחי האדמה (עם קליפה)
מניחים אותם על צלחת שמתאימה למקרוגל, מחוררים כל אחד 3-4 פעמים במזלג ומכניסים למקרוגל ל-6 דקות (ובמידת הצורך 4-5 דקות נוספות)
המטרה – ריכוך.
אפשר גם לבשל בסיר במקום במקרוגל.
חותכים את פרוסות חזה העוף לקוביות ומשרים אותן בתיבול שבחרנו + חצי כף שמן.
בינתיים, חותכים את הירקות לקוביות בגודל שמתאים להשחלה על שיפוד.
מעבירים לכלי אחר את חתיכות העוף ומערבבים באותו הכלי את הירקות – כדי שיקבלו גם הם מהתיבול.
עכשיו מתחילים לשפד את העוף והירקות.
את תפוחי האדמה שריככנו במקרוגל פורסים לפרוסות.
כאן מגיעה ההערה החשובה:
לשים לב שתפוחי האדמה מספיק רכים (כלומר כמעט מוכנים) ושלא פורסים אותם עבה מדי – אחרת בשלב התנור – לא יתרככו כמתוכנן.
ועכשיו למלאכת ההרכבה:
בתבנית האלומניום עושים חורים לרוחב משני הצדדים.
בתחתית התבנית מפזרים את תפוחי האדמה (אפשר להוסיף גם בצל)
את השיפודים משחילים בחורים, כך שהם יהיו "תלויים" מעל תפוחי האדמה.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
במקרה שלי, נשארו לי ירקות אז אותם הכנסתי לתבנית אינגליש קייק נפרדת וגם אותם הכנסתי לתנור.
אם הכל הולך כמתוכנן, עד שהשיפודים יהיו מוכנים, גם תפוחי האדמה יהיו.
את התבלון הם יקבלו מהשיפודים שעליהם.
אפשר גם לתבל אותם לפני הכנסתם לתבנית.
במקרה שלי, השיפודים היו מוכנים אבל לא הייתי מרוצה מתפוחי האדמה.
הוצאתי את השיפודים, תבלנתי את תפוחי האדמה (חצי כף שמן + כמון וכורכום) והכנסתי אותם לתנור לחום גבוה עד להשחמה (בדקות האחרנות במצב גריל).
עכשיו נראה יותר טוב (שחום בכוונה, דווקא לא שרפתי) אבל עדיין לא מושלם.
כגיבוי, בישלתי בנפרד כוס אורז לבן (כל אחד לפי השיטה שלו להכנת אורז)
עכשיו כבר יותר טוב (-:
בסופו של דבר, הבנתי מה המרכיב העיקרי בארוחה. זה שאם אין אותו, היא לא תהיה טעימה.
(הוא לבדו לא מספיק אבל נוכחותו הכרחית).
מה המרכיב הזה? נסו לגלות אותו בתמונה:
בתיאבון.
מבטיחה להשתפר ולדווח. בהצלחות המושלמות ובאלה שפחות. ככה לומדים, לא?
(כבר הכנתי גם תבשיל עם בורגול וגם אורז מלא אבל הוא לא היה מושלם. בפעם הבאה)
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק


















