כשהשוק נכנס לצלחת – סלט שוק מרענן וצבעוני

היום כשהלכתי לסופר השכונתי והמתנתי בסבלנות קרוב לשעה וחצי בקופה המהירה בכדי לשלם על תפוחי האדמה שאיתם רציתי להכין לי צ'יפס נוטף שמן פנתה אלי הקופאית בחביבות – תגידי הלבן והאשל גם שלך??? סליחה גיברת???!!! שאלתי אותה, אמנם בעוד כחודש אני אחגוג 42 קרחונים אבל כפי שאת שמה לב יש לי עדיין שיניים בפה וטרם עשיתי צ'ק אין בפייסבוק שאני נמצאת עכשיו בבית אבות משען – אמנם בפעם האחרונה שאכלתי תפוח עץ כל הלסת נשארה בו אבל הדבקתי אותן ישר חזרה וחוץ מזה תכף אני הולכת להפתיע אותך ביג טיים ולהוציא מהעגלה (לא ממני!) חבילת תחבושות עם כנפיים כהוכחה לזה שאני עדיין פוריה…. את בת 42?? היא שאלה, באמת?? את לא נראית!  ובאותה נשימה היא הציעה לי את מבצעי השבוע שכללו סט מפתיע וצבעוני של תחתוני סבתא, מעבד מזון ידני לריסוק האוכל וכמה כדורי טניס. ועם כל המחמאות הללו והרעב שקרקר בי כי מאתמול אכלתי רק וודקה דילגתי לי לכיוון הבית והחלטתי ללכת קצת על בריאות למען יאריכון חיי והכנסתי לתוכי סלט מרענן, טרי, קצת שונה אבל טעים וריחני בטירוף (סלט שאכלתי בקלארו בשבת ונדלקתי עליו בטירוף וניסיתי להתחקות אחריו).

1937037_10153740869696280_607245224357922621_n

 

סלט שוק צבעוני ומלא חיים 

החומרים:

1 קישוא גדול טרי  (לא מבושל!) פרוס לפרוסות דקות.

3 פרחי כרובית פרוסים לפרוסות דקות.

3 צנוניות חתוכות לרבעים.

4 פלפלוני טינקרבל (אפשר גם פלפל אדום) חתוכים לרצועות עבות.

1 לפת גדולה חתוכה לשמיניות.

1 בצל ירוק חתוך.

10 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לחצאים.

חופן פטרוזיליה קצוצה גס

חופן על אורגנו טריים קצוצים.

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

מיץ מ 1/4 לימון סחוט

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס.

 

אופן ההכנה: 

זה הולך להיות קשה… בקערה שמים את כל הירקות, בקערית מערבבים את החומרים לרוטב יוצקים על הירקות מערבבים בעדינות ומגישים 🙂