הכי אני אוהבת כשאמא שלי פה איתי
אנחנו חולות סוכרת וגם לנו בא משהו טעים …לעצמי קצת פחות אתאמץ אבל לקפה עם אמא הכי בעולם .
לבצק –
500 גרם קמח תופח
100 גרם מרגרינה (או חמאה ללא מלח)
100 גרם חמאה מלוחה (או מרגרינה)
3 שקיקי ממתיק סטיביה או טיפות סטיביה החדשות שיצאו(צילום למטה)
ל'מרמולייט', המתמחה במגוון מוצרים ללא תוספת סוכר, משיקה ממתיק אישי נוזלי על בסיס צמח הסטיביה המתאים להמתקת משקאות קרים וחמים, לבישול ולאפייה ונוח לנשיאה לכל מקום.
סטיביה הינו צמח תבלין אשר שימש את תושבי דרום אמריקה כצמח בעל סגולות רבות במשך מאות שנים. הממתיק המופק מצמח הסטיביה הינו תחליף סוכר טבעי ובכך יתרונו הגדול.
ממתיק הסטיביה הנוזלי של מרמולייט אינו מכיל סכרין ואספרטיים ובעל 0 קלוריות למנה (8 טיפות נוזל סטיביה) אשר שוות ערך למתיקות של כפית סוכר. הוא מתאים לחולי סוכרת ונושא את תו האגודה הישראלית לסוכרת (אגודת א.י.ל). כמו כן הוא מתאים לאלו אשר מקפידים על תזונה נכונה ואורח חיים מאוזן.
1 ביצה גדולה
1 מיכל שמנת חמוצה (לפרווה שמנת טופו או שמנת צמחית)
מים כמה שתופס,כמה כפות בלבד…
ההכנה – לשים בצק נעים לעבודה משטחים למלבן עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לנוח שעתיים.
למלית –
4 תפוחים גדולים מאוד ירוקים מסוג גרני סמית' קלופים וחתוכים לקוביות ביס
2 כפיות ממתיק מתוק וקל
2 כפות סילאן ללא סוכר
רבע כוס מים
2 כפות חמאה מלוחה
חצי כפית קינמון טחון
כפית קורנפלור מהול ב2 כפות מים
מרתיחים את התפוחים עם החומרים לריכוך אבל שלא ימסו חוץ מהקורנפלור המומס
בדקה האחרונה מוסיפים את הקורנפלור שכל הנוזלים יסמיכו ומסירים מהאש מקררים היטב
להרכבה
מחלקים לשניים את הבצק ומרדדים לעלה מלבני לא דק מדי שלא ישבר לנו הבצק לזכור שאינו מכיל סוכר
מפזרים את המלית בכף על העלים משאירים שוליים מקפלים משני הצדדים פנימה ומגלגלים לכרוכית
מניחים בתבנית אינגליש קייק ובסכין חדה מסמנים קישוט
אופים ב-180 מעלות בתנור חם בערך כמחצית השעה .
כשהבצק מתחיל להזהיב מורחים כפית חמאה במברשת סיליקון על כל כרוכית וממשיכים לאפות
זה נותן פריכות מופלאה .
הריח בבית פשוט מעלף.
מפזרים בהגשה אבקת ממתיק (או סוכר) ומגישים חמים עם גלידה.














