בחול המועד של פסח אני בעבודה כמו כל שנה.
חוסכת לי ימי חופש לנסיעות אחרות ונעימות .
אמה מה , אין מה לאכול הרי .רוב המסעדות באיזור מפאת נוחות סוגרות .
אז שנים קודמות פשוט אכלנו פריכיות עד שהפכתי סינית מרוב אורז…
השנה לא אוותר ואכין לנו את הכעכים שלי שאני מתה עליהם
הם מכילים פחות שומן מהלחמניות הרגילות שאותן מכינים כמו פחזניות ועם טיפ אחד שגורם להן להיות אוריריותתת
בבוקר טעימות עם גבינות ובערב ניתן למלא את הבצק בטונה או בשר טחון וזה פשוט וטעים .
קחו לכם כמה דקותת ותכינו.מובטחת הנאה .
את שלי הכנתי ב- 5 בבוקר כך שזה לא גוזל זמן רב.
אז צריך-
400 גרם קמח מצה דק (2 ספלים גדולים-הצהובים של ארומה )
2 כוסות מים רותחים -400 מיל
חצי כוס שמן צמחי -100 מיל– השתמשתי בשמן תירס מפני שהוא מניב תוצאות נפלאות באפיה
6 ביצים בינוניות שלמות
2 שקיות אבקת אפיה כשל"פ
כף גדושה סוכר וכפית וחצי מלח .
בסיר רחב מרתיחים מים שמן סוכר ומלח
כשרתח מכניסים את הקמח בפעם אחת ובוחשים עד שנפרד מהדפנות
מכבים אש ומצננים 10 דקות.
שמים את אבקת האפיה והביצים אחת אחת ומקציפים שיבלעו היטב בעיסה .
בידיים לחות יוצרים כעכים ומניחים על נייר אפיה משומן היטב.
מפזרים שומשום או מה שאוהבים כמו בצל מטוגן,פרג וכו'.ואופים בטורבו 180 מעלות שיזהיבו .
יוצא פריך וקרנצ'י בחוץ ורך בפנים .
ללחמניות מאותו בצק- יוצרים לחמניות בגודל לחמנית המבורגר חותכים בסכין Xאו משתמשים בחותכן תפוחים ליצור דוגמה.
מניחים על נייר אפיה משומן ומשמנים את פני הלחמניות.
אופים שיזהיבו
.
הטעם נפלא
ובא לציון גואל. יש ארוחות בוקר בעבודה ,ובטן נינוחה ושבעה ..
















