פייר, ממש התלבטתי אם להעלות את המתכון הזה. הוא כל כך קל שאני נבוכה לפרסם אותו.
אבל במחשבה שנייה, לאחר שהוא נחלץ לעזרתי , למה שלא אחלוק אותו אתכם?
אתמול חזרתי מפעילות בדרום והייתי עייפה מאוד. כל מה שרציתי זה להתקלח ולישון. עוד קודם החלטנו שבשישי הזה לא מבשלים – הולכים לאכול בחוץ.
יופי….
אבל אף אחד ושום דבר לא הכינו אותי לחום האימים ששרר אתמול…… סליחה – לא בא לי להסתובב בחוץ בערב, גם אם זה למסעדה.
ובכל זאת ?
מה אוכלים ? שיהיה חגיגי לשישי בערב, טעים,קל ומהיר להכנה?
דגים………
עצרתי אצל עטא מוכר הדגים שלי. הוא חלק משושלת דייגים מיפו והוא בזריזות ,שאופיינית רק לו ניקה והכין 2 דניסים איתם טסתי למטבח.
תוך חצי שעה הייתי שקועה בשינה מתוקה ומרגיעה של שישי אחר הצהריים.
התעוררתי, וורודת לחיים, עליזה ורעבה.
חצי כוס יין רוזה קריר, זמזמתי לעצמי כמה שירים …….והופ……….הארוחה מוכנה………..
מה
שני דניסים נקיים ומקושקשים עם חריצים לרוחב (אני הורדתי את הראש לא יכולה שהם מסתכלים עליי בזמן האוכל , אתם תעשו מה שאתם אוהבים).
3 פרוסות לימון כבוש או לימון טרי אם אין .
2 שיני שום קצוצות.
כמה ענפי טימין.
מלח, פלפל, שמן זית.
כמה ענפי בזיליקום
4-5 עגבניות שרי אדומות חצויות.
3 תפו"א בינוניים אדומים פרוסים דק דק עם הקליפה (מקורצפת כמובן).
איך
להדליק את התנור לחום הכי גבוה (250 מעלות).
לשטוף את הדניסים ולהמליח אותם פנים וחוץ . להשאיר בצד ל-6 דקות. אח"כ לשטוף ולייבש.
להבריש תבנית חסינת אש במעט שמן זית.
לסדר את פרוסות תפו"א בחפיפה כמו קלפים. להמליח, לפלפל, לפזר שום כתוש ,מעט טימין ולהזליף שמן זית.
להכניס לתנור המחומם מ ולאפות כ-12 דקות.
בינתיים – לקצוץ פרוסת לימון כבוש ושום כתוש,מלח פלפל ועלי בזיליקום – ככה שלמים – ולדחוף את כל הטוב הזה לתוך בטן הדג ולתוך החריצים שבגוף הדג (משני צדדיו).
להוציא את התבנית לאחר אפייה של 12 דקות.
להניח את הדגים המתובלים על פרוסות תפוחי האדמה .
לפזר מסביב עוד עלי בזיליקום, עגבניות שרי חצויות, פרוסת לימון כבוש מעל לכל דג ומעל הכל לטפטף עוד שמן זית, מלח ופלפל.
להחזיר לתנור לעוד כ-15 שעה .
ללקק את האצבעות תרתי משמע.
אהבתם את המתכון?















