בשנת 2000 נפתחה בחיפה בכרמל מסעדה חדשה וחדשנית מבחינת טעמים בנוף החיפאי, פרנג'ליקו. עם הזמן המסעדה תפסה תאוצה והצלחה וכך הפכה לרשת פרנג'ליקו ברחבי חיפה ואף התרחבה לאזור הדרום והמרכז.
מסעדה ששורדת בתחום הזה דורשת מעצמה התחדשות וכך פעלו לאחרונה סניף כרמל שנמצא על ציר מוריה ויריב חירותי, שף הרשת, בימים אלהה משיקים בפרנג'ליקו את התפריט החדש והמתחדש עם מנות בטעמים מיוחדים הכולל גם מנה טבעונית. כן, טבעונית.
אז מה כולל התפריט החדש ?
סושי בטעמים מיוחדים, סלטים, מנות עיקריות, קדירת פירות ים שבשבילי הייתה ההיילייט של הארוחה כולה וקוקטיילים מיוחדים ואקזוטיים.
סושי
קרייזי רול
סלמון בטמפורה, אספרגוס, בטטה, עירית וגבינת שמנת במעטפת סלמון ואבוקדו ספייסי טונה טונה אדומה, אבוקדו ובצל ירוק iso במעטפת טוגראשי
מאקי סאן טונה אדומה, אבוקדו, בצל ירוק וגבינת שמנת iso בציפוי שבבי בוטנים גרין רול שרימפס טמפורה, אבוקדו, מלפפון וספייסי מיונז, בעיטור עירית
ראשונות
סום טאם
סלט פפאיה תאילנדי, קרנצ'י וקיצי עם שעועית ירוקה, בוטנים ברוטב דגים
סלט ווקאמה
סלט יפני מרענן המורכב מאצות וואקמה ומלפפון, עם רוטב אויסטר ארומטי
נאם טוק
סלט בקר תאילנדי בטיבול מסורתי עם נתחי פילה בקר במידת עשייה rare. מכיל בצל סגול, נענע, כוסברה ורוטב דגים
ספרינג רול
מנה בריאותית המורכבת במקום מדפי אורז, ירקות ומילוי לבחירה: שרימפס, עוף או ללא לטבעונים. מכילה נענע ובזיליקום כתיבול
יאקיטורי
שני שיפודי עוף ברוטב סאטה אינדונזי שמכיל חמאת בוטנים וחלב קוקוס. מוגש על מצע סלט סום טאם
קרפצ'יו סלמון
פרוסות סלמון דקיקות בתחמיץ לימון וסויה בעיטור טבעות צ'ילי אדום, לצד טוסטונים.
טטאקי טונה
מנה יפנית קלאסית, פרוסות טונה צרובה במידת עשייה rare ברוטב טריאקי מתקתק לצד סלט סום טאם
עיקריות
פאד וואן קאי נאה
מנת הדגל החדשה! מנה בשרנית מעושנת ומתקתקה עם חזה אווז מעושן, נתחי בקר ועוף, ברוטב קפאו (מכיל אויסטר) עם בצל סגול בטיבול בזיליקום
המנצחת
קלאסיקה של הפרנג'ליקו, כשמה כן היא. מנה פיקנטית ומתקתקה, ברוטב הבית של בוטנים, קארי וחלב קוקוס עם בצל ירוק ולבן בקישוט שבבי בוטנים. המנה טבעונית אם מחליפים את העוף לטופו.
שרימפס אקזוטי
מנת חובה לכל אוהבי השרימפס. מוגש לצד אורז מאודה ומוקפץ ברוטב יין לבן שמנת ומנגו הנותן טעם של חופשה קיצית מתוקה
פילה לברק
פילה לברק בתיבול מרענן של נענע בזיליקום ופטרוזיליה בצליה על הגריל, לצד פירה תפוחי אדמה. מנה בריאה ובעלת טעמים מפתיעים!
שרימפס אקזוטי
מנת חובה לכל אוהבי השרימפס. מוגש לצד אורז מאודה ומוקפץ ברוטב יין לבן שמנת ומנגו הנותן טעם של חופשה קיצית מתוקה
קדירת פירות ים
קדרה ייחודית ועשירה בפירות ים. מבושלת ברוטב שמנת וברנדי לצד אורז מאודה.
מלבד בילוי טעים ונעים בפרנג'ליקו בציר מוריה ניתן לארגן שם ארועים שיקבלו מתחם סגור עם שולחנות ערוכים ומוכנים
הצוות המנצח, שף הרשת, יריב חירותי, עומרי טימסיט מפרנג'ליקו כרמל ולימור כרסנטי על היח"צ






























