ירקות גינה ברוטב בזיליקום

מנת ירקות שיכולה ללוות כל ארוחה או להוות ארוחה בפני עצמה.

למצרכים:

12 שעועית ירוקה הולנדית חתוכה לחתיכות של כ- 7 ס"מ

1 בטטה חתוכה לקוביות

1/4 כרובית חתוכה לפרחים

1/2 כוס אפונת גינה עדינה

להרתיח סיר עם מים רותחים ומלח. כשהמים רתחו להכניס כל סוג של ירק למים הרותחים עד שיגיע למידת עשייה שאוהבים – אני אוהבת מידת עשייה אל דנטה, הירק רך מבחוץ ומעט נגיס מבפנים. את אפונת הגינה אין צורך לחלוט במים.

להוציא לצלחת נפרדת (בשום אופן לא להשאיר במים!)

לרוטב:

1 חבילת עלי בזיליקום (להפריד מהענפים)

4 שיני שום גדולים

5 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

לטחון הכל במגי'מיקס, אם לא יטחן מספיק כי חסר נוזלים להוסיף עוד מעט שמן זית.

להכנה:

לחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית, להוסיף את הירקות ולהקפיץ 2 דקות. להוסיף את הרוטב ולערבב בעדינות.

ניתן לבזוק מעל אגוזי מלך קלויים (לשים אגוזי מלך על מחבת ולקלות אותם מכל הצדדים – לא לשרוף!), גבינת פטה מפוררת, בייבי מוצרלה  או ככל העולה בראשכם..

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!