















מצרכים:
10 פלפלים אדומים
250 גר' גבינת עיזים כגון:פטה/ שמנת/ פרומעז
200 גר' עגבניות מיובשות בשמן זית
זיתי קלמנטה מגולענים
עלי בזיליקום חתוכים לשערות דקיקות
לאנטיפסטי :
1 חציל חתוך לקוביות
2 קישואי זוקיני חתוכים לקוביות
מניחים את קוביות החצילים בקערה מזליפים מעט שמן זית ,מתבלים במלח גס ומניחים בתבנית ואופים 25 דק' בתנור עד הזהבה.
מטפלים באותה צורה בקישואים ומניחים בתבנית נפרדת
להגשה :
עלי בייבי
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח אטלנטי
אופן הכנת המנה:
קולים את הפלפלים בתנור עד שהם משחימים, מכניסים לשקית ניילון ומצננים. קולפים את הפלפלים, מנקים גרעינים ומניחים בצד.
פורסים יריעת ניילון נצמד, מייבשים את הפלפל הקלוי מהנוזלים, מניחים את הפלפל הקלוי על הניילון הנצמד. שמים במרכז כף גבינה, עגבניות מיובשות, חציל קלוי, קישוא קלוי בזיליקום, זיתים.
אוספים את יריעת הניילון ויוצרים כדור. מניחים בכלי ומקפיאים עד להגשה.
מסירים את הניילון הנצמד. מניחים על צלחת הגשה את עלי הבייבי, עליהם את הכדורים, ומזליפים מעל שמן זית ובלסמי. מפזרים מעט מלח אטלנטי ומגישים.


סביצ'ה דג ים על ברוסקטה
מצרכים:
500 גר' דג פלמידה לבנה
מיץ מלימון ליים אחד למישרה
1 כף מיץ רימונים
1 כוס ענבים שחורים
2 אבוקדו חתוך לקוביות
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1 צ'ילי אדום קצוץ
גרידת לימון מלימון אחד
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
לברוסקטה:
2 באגט פרוס
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הדג לקוביות, מניחים בקערה, משרים עם מיץ הליים והרימון ושמים במקרר.
קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות. מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת הלימון, גרגירי הרימון, הצ'ילי, הבצל הירוק והכוסברה ומתבלים בשמן זית ומלח ים אטלנטי.
מערבבים עם כפות הידיים בזהירות כדי לא לשבור את קוביות האבוקדו. בתנועות עדינות מרימים, מקפיצים ומערבבים את קוביות הדג והאבוקדו.
להכנת הברוסקטה:
פורסים את הבאגט, מברישים בשמן זית ושום. שמים 2 דק' בתנור בחום גבוה כדי שיתקבל מרקם קריספי. מצננים, מוסיפים ערימה של הסביצ'ה ומגישים.







מצרכים :
פילה סלמון במשקל 1/2 1 ק"ג עם העור
1/4 כוס מיונז
3 כפות חרדל דיז'ון חלק
כף מיץ לימון
גרידת לימון
600 גר' עלי תרד
2 שיני שום כתושות
30 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח
לפסטו:
צרור בזיליקום
3 שיני שום
50 גר' פרמזן מגורד
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לקראסט:
2 כוסות פירורי פנקו
3- 4 כפות פסטו
50 גר' פיסטוקים קצוצים
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים חמאה ושמן במחבת ומאדים את עלי התרד והשום ומסננים מנוזלים.
מתבלים במלח , פלפל ואגוז מוסקט
בקערה קטנה מערבבים מיונז ,חרדל , מיץ לימון וגרידת לימון. מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה ומורחים בתערובת בנדיבות.
מניחים בשכבה אחידה את התרד המאודה.
לפסטו – במעבד מזון שמים את כל החומרים ומערבבים מוסיפים תוך כדי עירבוב של מעבד המזון שמן זית בהזלפה איטית דרך הפתח של הדוחסן עד לעיבוי של התערובת.
מערבבים את חומרי הקראסט ומפזרים בנדיבות מעל התרד.
אופים כ 25 דק' בחום של 180 מעלות עד שהסלמון מוכן.


מניפת חצילים עם מוצרלה ופרמזן
מצרכים :
3 חצילים מסוג בלאדי
תערובת שמן זית עבור החצילים:
1/4 כוס שמן זית
כף אורגנו יבש
1 שן שום כתושה
חצי כפית מלח
עבור רוטב העגבניות :
8 עגבניות מקולפות וקצוצות
200 גר' רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
בזיליקום, טימין, אורגנו טרי קצוץ
להרכבת המאפה :
4כדורי מוצרלה
100 גר' פרמזן מגורד
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. לחצילים- פורסים כל חציל למניפה, מניחים בתבנית ומברישים כל חציל משני בתערובת שמן זית כך שהתערובת זולגת לפרוסות חציל . מכסים בנייר אלומינים ואופים בחום 180 מעלות במשך כ 30 דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך מוציאים ומניחים בצד.
2. לרוטב העגבניות- מטגנים במחבת בצל ושום יחד עם שמן זית ,מוסיפים את עשבי התיבול מאדים כמה דק' ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק, מתבלים במלח ופלפל.
להרכבת המנה –
3. מסדרים את פרוסות המוצרלה בין פרוסות החצילים, מפזרים את רוטב העגבניות ומעל את הפרמזן .
4. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ואופים כ 40 דקות עד להשחמה .


סדרתSelecteD
הסדרה ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת היין המובילה בישראל, המוכרת מעל ל-3 מיליון בקבוקים בשנה. הסדרה מעניקה תמורה גבוהה ביחס למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. כל היינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. המגוון הרחב, ואופיים הנגיש של יינות סדרת Selected המותאמים לחיך הישראלי, מ=90פשרים לכל אחד ליהנות מכוס יין במגוון הזדמנויות – שתייה אישית, ארוחות משפחתיות ובכל אירוע ואירוח. יינות הסדרה הם יינות עסיסיים, שכיף לשתות אותם, "יינות לשתות ולא יינות לטעימה".
לכבוד חג השבועות יקבי כרמל מציעים את היינות הלבנים ואת יין הרוזה של הסדרה:
אמרלד ריזלינג קולומברד – יין לבן חצי יבש, קל וארומטי, שהופק מענבי אמרלד ריזלינג וקולומברד.
סוביניון בלאן – יין לבן יבש, בעל אופי קל ופרשי, שהופק מענבי סוביניון בלאן.
בלנד ים תיכוני לבן – יין לבן חצי יבש, קל, מינרלי ופירותי, המשלב זני ענבים המתאימים לאקלים הים תיכוני.
מוסקטו – יין לבן קל, מתקתק ומבעבע, בעל אחוז אלכוהול נמוך (5.5%) המופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני.
רוזה – יין סמוק חצי יבש, קליל, רענן וארומטי, שהופק מענבי זינפנדל.
מחיר מומלץ ליינות מהסדרה – כ-25 שקלים.
מוזמנים להנות מכל יין וניתן להשיגם בכל רשתות השיווק .
חג שמח













