ניחוחות של אפיה משכרי חושים התערבבו להם היום בכל הבית מתוקים ומלוחים…
היום אני מעלה ניחוחות רחוקים רחוקים…
עוגיות ילדות משנות הצנע, כשבגרוש היה עוד חור
אלה שסבתי הייתה קוראת להם "עוגיות חול".
במעט חומרים הר של עוגיות פריכות בטעם של עוד.
טעמי ילדות בלתי נשכחת מבית סבתא.
ואנו כילדים היינו שואלים: "סבתא באמת זה מחול?"
והיא הייתה מחייכת…
עכשיו יבואו כל אלה שיגידו: "מתכון עם מרגרינה נו באמת…"
כן מרגרינה אם אבי ז"ל חי עד גיל 96 ואכל בקבוע את העוגיות החול
שהיו עשויות ממרגרינה, אולי פה בדיוק טמון הסוד לחיים ארוכים…
ולא בדיוק בחמאה.
אז ניסיתי בחמאה והן פשוט נשארו כמו שאפיתי אותן..
כל אחד שאל: "אמא העוגיות טריות יש להם טעם משונה?"
אז תזכרו תמיד מתכון של סבתא לא מחליפים!
למה? כי הוא חייב לעבור מדור לדור.
איך החתן שלי אומר: "המרק של אמא שלי הכי טעים
גם הנכדים שלי אומרים המרק של סבתא רחל הכי טעים.
ואני שואלת" "מה הסוד?"
החתן שלי מחייך ואומר אני חושב שזה הגרביים של אמא שלי"
אתם הבנתם את זה…?
לכן מתכון של סבתא לא מחליפים!
בכדי שתירגעו הלכתי לחקור בעניין החמאה והמרגרינה וראו
זה פלא ב"כתובים" כתוב ואני מצטטת מילה במילה
"מזונות מהצומח לא מכילים כולסטרול, ובכך יתרונה של המרגרינה על החמאה שהיא מזון מהחי.
אז נכון שלחמאה יש מרקם טוב לאפייה, אבל החיסרון הגדול שלה הוא תכולה גדולה של כולסטרול שכמות גדולה ממנו בתפריט עלולה להשפיע על רמות השומנים בדם ועל בריאות כלי הדם".
אז חזרתי למתכון סבתא שהיא אז כבר הבינה מה טוב לנו.
הבצק
הכינו את כל העיגולים
אלה המאורכות עם סימן הכפית
יצאו מהאפייה לפזר מיד אבקת סוכר
אלה הצורה העגולה
לסדר בצנצנת עם מכסה
הר של עוגיות צנע
אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום ושיתפתי אתכם בחוויה
תכניסו יד לצינצנת ותתכבדו בכמה שבא לכם, גם בלי שתרצו יש לעוגיות טעם של עוד.
בדרך בין טעימה לטעימה פרגנו בלייק בעמוד סלונה ואני אגיד לכם תודה עד…. למתכון הבא.
עוד מתכונים…
…תודה























