יין ושוקולד

 

"שוקולד, קונדיטוריה ואוכל, זה אינסוף יצירה בשבילי." אומר לי גולן מיקבי תשבי. את גולן פגשתי לרגל השקת הבולנג'רי החדש (בית מאפה בתרגום חופשי) שנבנה ב"יקבי תשבי " והושק בפעם הראשונה שלשום. "הבולנג'רי החדש זה החלום הרטוב של כל אופה." גולן מדבר על המקום בהתרגשות רבה, בעיניים נוצצות. "זה יהיה משהו מאד מיוחד. בזכות הפילוסופיה, הניקיון, והנגישות. זה להגיע לדבר הכי בסיסי, הכי מיוחד שיש היום בעולם, יוצאים מפה לחמים עם קרסט שאף אחד לא יכול לשכפל אותם בשום תנור אחר".

בקלות אפשר להיסחף בהתלהבות של גולן כשהוא מדבר על אוכל. "תסתכלי מסביב. זה הקמחים הלא מתוספים, שאור מלא בלי שמרים, שזה אקוטי מבחינתי. זה שקיפות מלאה. כנסי למזווה תסתכלי." בלי היסוס מכניס אותי למטבח.

" אני אוהב לעשות אוכל בסיסי. פשוט אבל נקי. אני מאמין שאורח מרגיש כל דבר, אני לא מאמין בלחתוך פינות. אורחים לא חוזרים אם לא טוב להם. אישיות היא הבסיס של כל עסק וכל אחד שנכנס ליקבי תשבי מרגיש את הבית."

IMG_0646

גולן ושף המסעדה

וכן. הוא צודק. יקבי תשבי ממוקמים על כביש 652 באיזור התעשיה של בנימינה. פינת קסם בצל שריגי הגפן המסתעפים.

IMG_0661

 ב"יקבי תשבי" תוכלו למצוא מרכז מבקרים המציע סיורי יין מודרכים, חנות יין ושוקולד ושתי מסעדות.

"יין זה החיים שלנו בעצם, אנחנו דור חמישי לכורמים בזכרון יעקב, משפחה של כורמים ויננים". גולן משמש כיינן של היקב. לפני כשלוש שנים התחילו לייבא את שוקולד "ולרונה" לארץ  ואני נשלחתי ע"י סלונה לסקר את ההשתלמות עם השף יאן דויטש. שף יאן דויטש, שף פטיסרי מברצלונה ממוצא צרפתי, איש מקושר ומתוקשר, שהתגלה כאיש מיוחד במינו.



 
3
אתם מבינים מתוקים, עליסה בארץ הפלאות קטן לעומת שאני עברתי שם.

נכנסתי לאולם ומסביב לשולחן :

רביבה מ"רביבה וסיליה", איילה מ"רביבה וסיליה", רוני הקונדיטורית של " כתית", איקה מ"איקה שוקולד", אורגד רואש ממלון "רויאל ביץ", שלומי מ"ריץ קרלטון הרצליה", אלי טראב מ"קרדינל", טל הניג מ"מול ים", ניקי, מ R2M, דודו אוטמזגין, מאיה רביבו מ"דן גורמה" ואפרת ליבפרוינד מ"בופה" .

222222

 תגידו לונה פארק, תגידו רכבת הרים, תגידו מה שתגידו, לראות את אושיות הקונדיטוריה והשוקולד מסביב לשולחן אחד וכשמנצח עליהם שף יאן, זה לא משהו שאני רגילה לפגוש בחיי היום-יום.
חוברת עם מתכונים חולקה למשתתפים, הם עבדו בקבוצות והתחילו להכין את LEO
1
 

האם תוכל לומר לי, בבקשה, איזו דרך עליי לבחור מכאן?"
"זה תלוי רבות במקום אליו את רוצה להגיע," אמר החתול.
"לא אכפת לי כל כך – " אמרה אליס.
"אז לא משנה לאן תלכי," אמר החתול.
"כל עוד אני מגיעה למקום כלשהו, זאת אומרת" הוסיפה אליס בתור הסבר.
"הו, אין כל ספק שתגיעי לאנשהו," אמר החתול, "בתנאי שתלכי זמן ארוך מספיק."

 
IMG_0480
רביבה האגדתית, קורצת עיגולים
IMG_0477
שף יאן עם טל הניג
IMG_0507
 
IMG_0505
טל הניג. בארוחת הצהרים ישבתי ליד טל, בחורה מקסימה שכדבריה "דילגה" על הטיול אחרי צבא ומשמשת כשף קונדיטורית ב"מול ים". טל אחראית ל"ביצי פברז'ה" המפורסמות שהופיעו ב"מאסטר שף". עניין אותי לדעת איך היא מגיעה לרעיונות המופלאים שלה. אחרי שיחה החלטנו שאפשר לקרא לזה "ניסוי ותהייה". 
IMG_0501
 
 
IMG_0531
 
 
IMG_0567
 
כששף יאן מזג את השוקולד הלבן המהול בזהב, אני נשבעת שהשתררה דממה לכמה שניות
IMG_0811
זה היה מופלא
IMG_0812
 
IMG_0813
 
IMG_0824
שף יאן פזר עגולי שוקולד על התבנית, הניח את לאו על התבנית ונענע את התבנית קלות.
IMG_0835
עיגולי השוקולד נצמדו ללאו והאנשים מסביב פרצו בצחוק."ולחשוב שאנחנו מדביקים אותם אחד אחד…"
טא-דם!! קבלו את Leo המושלם(:
1111111

אלוהים! כמה הכל מוזר היום! מעניין אם החליפו אותי בלילה? רגע, אנסה להיזכר: האם זאת אני שהתעוררתי הבוקר? נדמה לי שאני זוכרת שהרגשתי קצת אחרת. אבל אם זו לא אני, נשאלת השאלה מי אני, בשם אלוהים? אה, זאת החידה הגדולה!
{ מתוך הספר "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות" , מפי הדמות 'אליס' }

 
שף יאן מדגים לאורגד רואש למזוג לכוסית, כמות מדויקת
IMG_0511
 
 
IMG_0516
 
אורגד רואש ואלי טראב, מרכיבים מנה
IMG_0519
 

"קחי עוד קצת תה," אמר הארנביב לאליס, בלבביות רבה.
"עוד לא לקחתי כלום", ענתה אליס בקול נעלה: "אז איך אני יכולה לקחת יותר?"
"את רוצה להגיד שאת לא יכולה לקחת פחות," אמר הכובען: "קל מאוד לקחת יותר מלא כלום."

 
שף יאן מכין טרטלטים משוקולד
IMG_0744   IMG_0764 IMG_0773
מימין לשמאל: אורגד רואש, איקה שוקולד, טל הניג, אלי טראב
IMG_0778
 
IMG_0866
 
IMG_0875
 

אפשר שהבאר היתה עמוקה מאוד, או אולי היא נפלה לאט לאט, כך או כך היה לה המון זמן להביט סביבה בעוד היא נופלת ולשאול את עצמה מה יקרה בעוד רגע.
 

שף יאן ואפרת ליבפרוינד  מכינים פחזניות 
IMG_0576
 
שקופית2
אפרת ומאיה רביבו
IMG_0579
אפרת ליבפרוינד שף קונדיטורית חרדית, שהקינוחים שלה אלגנטים, מדוייקים ועוצרי נשימה. אפרת התגלתה כאישה מקסימה, חמה ולבבית כשסיפרה על ילדיה.
IMG_0599
הפחזניות לאחר האפיה
IMG_0766
 
IMG_0928
 
רוני מ"כתית", מצלמת אותה איילה מ"סיליה ורביבה"
333
רוני טובלת עלי נענע בג'לטין מומס, מנגבת, מעבירה לקערת אבקת הסוכר
IMG_0716
איך אמרה? זה כמעט כמו לעשות שניצלים (:
IMG_0622
שף יאן מרכיב את המנה
IMG_0937
 
IMG_0940
 
 
 
שקופית4
עליסה קופצת ממסיבה למסיבה בארץ הפלאות, הכל נוצץ, מיוחד, מסיבת התה הופכת ליותר ויותר מרתקת
IMG_0568
 
 
IMG_0610
 IMG_0609
שף יאן ודודו אוטמזגין מסיימים את הקינוח
IMG_0848
444444444
 
IMG_0879
 
 
IMG_0889IMG_0890
התעייפתם? תחשבו על רוני המקסימה שעומדת ומוזגת מוס לכוסיות שעומדות על משקל כמובן
IMG_0628
הכל מוכן לשף
IMG_0898
 
והוא מדגים איך מגישים את המנה
IMG_0915
 
IMG_0924
 
 
 
55555
IMG_0946
כן, זו היתה בהחלט חוויה יוצאת דופן ומופלאה. היה פשוט נפלא!
שקופית3
 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והמתכון אצלכם במייל. יום נהדר!!!