בפברואר 2012 תנובה השיקה את המותג יוגורט Bio תנובה עם 2 גביעי 200 גרם יוגורט טבעי 1.5% ו-3% שומן. לאור הצלחת המותג יוגורט Bio בקרב הצרכנים, תנובה הרחיבה את פעילותה ומשיקה יוגורט Bio למזיגה 1.5% שומן בכד של 1.5 ליטר.
הכנתי לי לחוח עם יוגורט, מתובל עם פלפל שחור גרוס, שומשום שחור וטיפטוף שמן זית עם ירקות וביצה ליד…. היה טטעעעייםםםם….
יוגורט Bio תנובה למזיגה מאפשר לראשונה ליהנות מיוגורט המשווק בכד באחוזי שומן נמוכים. היוגורט טבעי, איכותי, בעל טעם מרענן ובמרקם נעים.
היוגורט למזיגה מצויין לאכילה עם כפית ומתאים לבישול ואפייה של מגוון מטעמים כמו: גבינות שמנת ביתיות, מרק יוגורט מפנק, קרם יוגורט עם תותים, רוטב יוגורט, זציקי ועוד אין סוף מתכונים טעימים.
גילוי נאות: כנסיינית, את כדי היוגורט Bio תנובה למזיגה 1.5% קיבלתי להתנסות ולטעימה.
מהיוגורט הכנתי גם פשטידת פסטה עם גבינות ופטריות עשירה בטעמים.
הנה המתכון לפשטידה:
מצרכים:
1 חב' פסטה – ממליצה על פסטה חלולה.
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות ומסוננות (או 300-400 גר' פטריות טריות חתוכות)
1 בצל גדול – קצוץ
4 שיני שום כתושות
100 גר' חמאה – חתוכה לקוביות
1 גביע קוטג' 9%
1 כוס של יוגורט Bio תנובה למזיגה 1.5%
150 גר' גבינה צהובה מגוררת גס
150 + 100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת גס
2 ביצים טרופות היטב
5-6 כפות פירורי לחם
1 כפית אבקת אפייה
2-3 כפות שמן – לשימון התבנית/התבניות
2-3 כפות שמן – לטיגון הפטריות עם הבצל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קמצוץ של אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
פסטה: את הפסטה מכינים לפי הוראות היצרן, כפי שמופיע על האריזה.
הכנת הפטריות :
במחבת עם 2-3 כפות שמן, לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הפטריות המסוננות והשום הכתוש, לתבל עם מלח ופלפל שחור ולהמשיך לטגן עד להשחמה קלה ולהניח בצד להתקררות.
גבינות: בקערה גדולה לערבב בעדינות את: גבינת הקוטג', היוגורט, גבינה צהובה, גבינת מוצרלה-150 גר', ביצים טרופות, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
הערה חשובה: יש לשים לב לכמות המלח, כי בתערובת יש כבר גבינות שהם מלוחות.
לתערובת הגבינות להוסיף את הפטריות הפסטה ולערבב בעדינות.
בתבנית חד פעמית גדולה/ או ב-2 קטנות: לשמן את התבנית/התבניות ולצפות במחצית מכמות פירורי הלחם. משטחים את התערובת בעזרת גב של כף.
מעל הפשטידה לפזר את פירורי הלחם שנשארו, את קוביות החמאה וגבינת המוצרלה.
יש לאפות בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך 40-45 דקות עד להזהבה.
עם סיום האפייה רצוי להניח לפשטידה "לנוח" כרבע שעה, כדי שיהייה קל לפרוס אותה.
הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה, או מחוממת קלות.
מחיר מומלץ לצרכן לאריזת 1.5 ליטר 15.95 ₪.
המוצר הינו כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, הרב וייטמן.
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא














