את הרפרטואר הארוך שלי כברמנית ומלצרית פצחתי בגיל 18 מאחורי בר עץ כבד בפאב הירח של גילו בנצרת עילית, פאב שהוא אחד מעמודי התווך של העיר הקטנה אשר קבץ אליו מדי סוף שבוע את כל צעירי העיר והיווה למקום מפגש מרכזי ושוקק חיים בעיר הקטנה. וגם אני ליאת הקטנה נהגתי בכל סופ"ש לפקוד את המקום (מיותר לציין שהפאב היה היחיד בעיר במשך שנים) ולימים פצחתי בקריירה ארוכת שנים בתחום המלצרות והברמון , שם למדתי למזוג ולרקוח משקאות, להחזיק מגש , לשרת לקוחות ולספור את קופת הטיפים בסוף הלילה . אחרי כמה שנים עברתי לעיר הגדולה והמשכתי בקריירה המשגשגת עד היום שהחלטתי לפרוש בשיא מחיי הלילה ונגמלתי (לא קלה הגמילה מהריגושים ומהטיפים). אבל האהבה לאלכוהול המוגש בחיי הלילה נשארה 🙂 קיבלתי להתנסות מהדורה מוגבלת של ליקר שוקולד של יקבי בנימינה וחוץ מקוקטיילים טעימים וקלילים בחרתי להשתמש במשקה האלכוהולי המתקתק לטראפלס שוקולד טעימים.
טראפלס שוקולד שיכורים :
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר משובח שבור לחתיכות
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם פקאן סיני גרוס גס
1/3 כוס ליקר שוקולד
אבקת קקאו לציפוי
אופן ההכנה:
בסיר מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ומוסיפים את השוקולד – ממיסים על אש נמוכה ומוסיפים את הפקאן הסיני וליקר השוקולד. מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מלבנית קטנה ומרופדת בנייר אפיה, משטחים את התערובת ומעבירים להתקשות למקפיא לשעה וחצי. מוציאים את התערובת עם נייר האפיה וחותכים לריבועים קטנים. לוקחים כל ריבוע ויוצרים ממנו כדור ומעבירים לאבקת הקקאו לציפוי.
בתאבון 🙂














