הכל התחיל לפני כשלוש שנים כשהתחלתי לכתוב בלוג של אוכל לטיני. זה לא היה משהו שתכננתי אותו או חלמתי עליו, אבל כזה ששינה את החיים שלי בדרך שלא יכולתי לדמיין. הייתי אשת הייטק בדימוס שבמשך כמה שנים חלמה על מציאות אחרת, אבל לא ידעה איזו. ביום ההולדת ה – 43 שלי, החלטתי לפתוח בלוג של אוכל לטיני ומאז הכל היסטוריה.

ולמה באמת אוכל לטיני? בשנים שגרתי בצ׳ילה נחשפתי למטבחים מסעירים וטעימים בצורה יוצאת דופן. השילוב בין הטעמים השונים עם הצבעוניות של האוכל ממש גרמה לי לאושר ואת התחושה הזו אני רוצה להעביר הלאה. סצנת הקולינריה הלטינית הולכת ותופסת תאוצה בכל העולם ולא הייתי רוצה שישראל תישאר מאחור. הידעתם שהמסעדות הלטיניות מככבות ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם כבר שנים רבות (בעשיריה הראשונה ניתן למצוא שתי מסעדות מפרו ושלוש מספרד ובסך הכל: 13 מסעדות לטיניות מתוך 50)? כמו שאתן רואות, האוכל הלטיני הוא כבר מזמן לא רק אמפנדס, שעועית או אסאדו הוא שילוב של ניחוחות וטעמים עמוקים ומדהימים.

המסע הקולינרי הלטיני שלי החל כשהתגוררנו בצ׳ילה, חוץ מלאכול במסעדות מעולות שזכו בפרסים, למדתי בישול מקסיקני ופרואני, זכיתי ללמוד מחברות בשלניות לטיניות את סודות המטבח שלהן שהופך את האוכל הלטיני לכל כך טעים ומשובח. בנוסף, אני מתאימה את המתכונים למזווה, לחיך וגם לאורח חיים בריא (ככל האפשר) שאימצתי לעצמי לפני שנים רבות מבלי לגרוע באותנטיות של המתכון וטעמו.

כאן אתן נכנסות לתמונה, אני רוצה לכתוב טור אוכל לטיני בעיתון. אני יודעת שזו הדרך הכי טובה להנגיש את התשוקה שלי לאוכל הלטיני לישראלים ולהציג את תרבות האוכל הנפלאה מזוויות אחרות ולתת להם כלים פרקטיים לבישול לטיני שכל אחד יכול להכין בביתו. בטור הזה אספר לקוראים שלכן על הקולינריה הלטינית, אכתוב מתכונים מגרים וטעימים מהמטבח הלטיני כמו: סביצ׳ה, לומו סלטדו, אמפנדסים מסוגים שונים, סלטים מיוחדים, מרקים מפתיעים וקוקטיילים משמחים.
אתן מוזמנות להיכנס לבלוג שלי ולהתרשם מהמתכונים.
מאיה דרין, תיקי גולן, יעל לאור, רוני רבינוביץ, דנה בר-אל שוורץ, מרב שריג מי מכן מרימה את הכפפה ונפגשת איתי לקפה?
אשמח לשמוע ממך,
ויקי – 052-6966286
vickygur@gmail.com











