טוגני קישואים וחצילים אפויים

טוגני קישואים לבלוג

צ'יפס קישואים וחצילים

שוכבת לי כמו פגר על כורסת הטלביזיה לאחר ערב חג בו אירחתי ובישלתי לגדוד.

המון אוכל נותר לי במקרר כי יש לי עניים גדולות ואין כמויות קטנות אצלי שחלילה לא יחסר.

אבל אני מכורה ,פשוט מכורה למטבח,לחומרים ליצירה.

קצות אצבעותי מדגדגות.

כפות רגלי צעקו הצילווו והידיים  רק הידיים שלי לא שמעו בקולי נו…

ואני שרועה וערוץ האוכל פתוח בפני ואיזו תכנית שממליצה לא לטגן ולאפות בטורבו ירקות חתוכים לצ'יפס .

שקית הקישואים מולי קרצה.

דרלינג הביא לי שקית כאלו טריים ויפים מהכפר ליד ותלה לי על הכיסא שאאפסן במקרר .

לא היה בי כח לקום והם מנותרו מיותמים שם .

פוזלת לשקית וממול הטלביזיה ויוצאת תבנית כזו מתנורה של הגברת שם וזה כבר היה הקש ששבר את גב הגמל .

אז הרעיון הוא לירק קשה אבל לא שורש.

הווה אומר קישואים,חצילים,זוקיני,וכיוצא בזה כאלו שבבישול קצר יתבשלו לנו .

תכינו –

תבנית אפיה מצופה נייר אפיה

ירקות חתוכים לצ'יפס עבים אני הכנתי קישואים וחצילים.

פירורי לחם מתובלים בתבלינים האהובים עליכם. תיבלתי בטוסקנה ומעט מלח ורוד מההימליה שקבלתי לנסותו .

מלח של חברת "תבואות" שטחון דק ופיזור ממנו מהווה יופי של תיבול.

הוא נקי וללא תוספים ששומרים שמלח לא יתגבש במלח הרגיל המשווק בארץ.

מלח הימלאיה לעומת המלח השולחני, הוא מלח טבעי העשיר במינרלים רבים החיוניים לתפקוד הגוף, כגון- מגנזיום, אשלגן, ברזל, גופרית, סידן ויסודות נוספים. אלה גם מקנים לו את צבעו הוורוד. חשוב לדעת שהמלח השולחני שרבים משתמשים בו עובר עיבוד.

ביצים טרופות בקערה

שקית ניילון שתכיל את פירורי הלחם ואת הירקות…אה אה? פטנט שלי. בלי לכלכת מיותרת.

ספריי שמן ואו שמן לשימון נייר האפיה שלנו .

מדליקים תנור לטורבו 250 מעלות חום

וכשהתנור חם מתחילים במשימה-

טובלים את הירקות בביצים הטרופות .

בשקית הניילון שלנו מניחים את פירורי הלחם המתובלים .

מעבירים את הירקות הטבולים לשקית עם פירורי הלחם מהדקים וקושרים אותה. מנערים היטב וכל הפירורים החמודים שלנו נדבקים לירקות באהבה.

פותחים את השקית ומסדרים את הירקות על נייר האפיה המשומן קלות.

מפזרים מלח בעדינות .

מרססים בספריי שמן .

מכניסים התבנית לתנור ואופים עד שהירקות יזהיבו היטב ויהיו פריכים.

מכינים צלחות ומטבלים .

מגישים רותח ומתענגים בלי לכלכת וטיגונים .

אפשר להגיש כתוספת לכל דבר .

אגב בפסח ניתן להחליף בקמח מצה מתובל וזה יצא נפלא .באחריות.

מלח ההימליה התקבל להתנסות  והוא עדין וטעים .

כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.

מחיר: 19.90 ₪ לאריזה של 1 ק"ג.

להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ

תבואות - מלח הימלאיה דק

 לתנור קישואים

 קישואים אפויים

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.