השבוע שעבר עלי היה מבלבל במיוחד. הילדה קיבלה עוד מכתב אהבה מהצבא ונערכת למיונים. שנה לצוק איתן. ההרוגים הם אנשים שקרובים לגיל שלה. מה הייתי אומרת לבן שלי, לו היה לי, לגבי הגיוס המתקרב שלו? האם הייתי מדרבנת אותו ללכת לקרבי? האם הייתי משדלת אותו להוריד פרופיל? האם הייתי מוכנה להקריב את חייו למען המדינה הזו?
מזל שיש לי בת.
עוד אחת עוזבת
ואם המחשבות לגבי השירות הצבאי של הילדים שלנו והחיים בישראל לא הספיקו לי הרי שנוספה לי עוד מועקה: עוד מכרה קרובה שלי עוזבת את הארץ. ללונדון.
היא כבר האדם השלישי שאני מכירה במהלך השנה האחרונה שבוחר לעזוב את ישראל. חלק בוחרים לעזוב בגלל אהבה,חלק בגלל משפחה,חלק בגלל שהם פשוט התייאשו מהארץ שלא לומר מתעבים את מה שהיא מעוללת לאנשים שגרים בה, משלמי מסים, בעלי עסקים שחשובים למשק הישראלי, כי היא בעיקר לוקחת ולא נותנת הרבה.
אני מוצאת עצמי מצד אחד מאחלת להם הצלחה מכל הלב, מבינה אותם, אפילו מקנאה בהם קצת. מצד שני, אני גם מוצאת עצמי מגנה בחרוף נפש על הארץ הזו, ומספרת על הדברים הטובים שיש לארץ הזו להציע כשאני שומעת מצד חלקם כמה ישראל אינה מקום טוב לחיות בו ושיש לשאוף להגר מכאן.
לאור אי היציבות של יוון, טרור דאעש שטרם אמר את המילה האחרונה, פתאום לגור בישראל נראה לי דווקא רעיון לא רע בכלל.
אתם יודעים מה? אני לא משוכנעת שבלב ברלין אפשר לשלוח את הילדה בת ה 9 לחברה שתלך ותחזור בעצמה בשעות אחה"צ /לפנות ערב ולהיות שקטה. זו איכות חיים מבחינתי וזו הרגשת בטחון שלעזאזל, קיימת בישראל בגדול, והיא priceless.
אחר כך אני מקטרת בסלון על מערכת החינוך, הסרדינים בכיתות, החופש הגדול הארוך, מערכת הבריאות החולה, הפנסיה האבודה ואיך דופקים פה את העצמאים.
תופעה מעניינת שגיליתי בשיחות עם חברים שאינם מתגוררים בארץ יותר (בין שנה ל 20 שנה ומעלה) – היורדים החדשים הם הקטגורים הקשים ביותר נגד ישראל והסנגורים הטובים ביותר לישראל הם אלה המתגוררים בחו"ל מספר שנים רב ביותר.
ימין ושמאל מתמזגים בפיד הפייסבוק שלי
אם יש הגדרה לאי יציבות הרי שהיא מתקיימת בפיד הפייסבוק שלי. ימין ושמאל מתערבבים. שני המחנות מתמזגים לפיד אחד, חבר אחד מדבר נגד יפי הנפש השמאלנים, נגד השלי יחימובצים,ומתחתיו כותב מישהו שיוצא נגד מתווה הגז ונגד הצביעות האירופאית.
ומי למעשה צודק? והאם יש אמת אחת? היכן צפוי העתיד הטוב ביותר עבור ילדינו? ברלין? לוס אנג'לס? ישראל? האם למישהו בעולם יש באמת תשובה לכך?












