חצילים – שני מתכונים לחצילים על האש

חצילים

 

 

שני תבשילי חצילים קלויים על האש.

 

 

 

חצילים בקציצות בשר

 

 

קולים חצילים בכמות גדולה – משהו כמו 6 גדולים קולפים וקוצצים ביד בסכין לתוך סיר גדול.

 

מוסיפים 2 כוסות מים ,כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק ו8 שיני שום גדולות בפרוסות.

 

מביאים לרתיחה על אש גבוהה .מנמיכים אש ומוסיפים קציצות בשר רגילות שמכינים מראש ואפשר לטגן קודם.

 

מבשלים יחד לפחות שעה וחצי על אש קטנה ואם צריך עוד מים מוסיפים.בתאבון…מלח לפי טעם כמובן.

 

 

קציצות בשר מכינים כל אחד כמו שהוא אוהב.

שלי עשויות מ-

חצי קילוגרם בשר בקר מעט שמן טחון

1 ביצה

1 בצל גדול מגורר עם נוזליו

3 כפות פירורי לחם טובים

1 שקיק אבקת אפיה

כפית פלפל שחור ,כפית מלח

כפית כמון וירק איזה שאוהבים – אצלי הולך פטרוזיליה וכוסברה יחד  .

לשים היטב ויוצרים קציצות או כדורי בשר ואפשר גם אליפטיים.

 

 

לחצילים עם פרוסות בשר השיטה אחרת

 

 

מרתיחים 8 פרוסות בשר כתף עבות במים שבהם יש 3 כפות בצל מיובש

 

כמה שיני שום ,פלפל שחור

 

כף אבקת מרק עוף וכף אבקת מרק בצל

 

כמה ענפי כוסברה טריה

 

 

בנתיים קולים בגריל חצילי בלאדי במשקל 2 קילוגרם.

 

קולפים ומעבירים נקיים לסיר שיכיל גם את הבשר

 

מוסיפים מצקת ממרק הבשר ,כף סוכר חום

 

כף בצל מיובש – כמה שיני שום ,פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף,

 

מביאים לרתיחה

 

 

מעבירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד כמה דקות

 

מעבירים הכל לתבנית עגולה ואופים שעה על 180 מעלות עד שרוב הנוזלים מתנדפים.

 

מגישים רותח עם פיתות או חלה מתוקה

 

לחם שחור פשוט יהיה שוס לניגוב הרוטב .

 

 

חצילים שרופים עם בשר כתף

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.