חציל שרוף,קלוף ובמרכזו קציצות בשר ברוטב עגבניות

בחורה עם מחשב נייד

חציל קלוי עם קציצות בשר בעגבניות בתוכו

חצילים אהבתי הגדולה ובכל פעם אני מגלה כמה הפתעות ניתן להכין איתם

אז הפעם כל אורח בערב שישי קיבל מנה של חציל כזו…

קריאות ההפתעה היו שכרי

כדי להכין את המנה צריך חצילים בלאדי שכרגע בשפע בשווקים ובמרכולים

לכל אד מהסועדים חציל שחרכנו את קליפתו בגריל

קלפנו ורק העוקץ נשאר שלם

מניחים במסננת להגרת הנוזלים המיותרים .

בנתיים  מכינים את הרוטב -בסיר  מניחים מעט שמן

ומטגנים בצל גדול בקוביות

מוסיפים כמה שיני שום טריות

מוסיפים רסק מ- 6- עגבניות גדולות ואדומות,

רסק עגבניות של יכין מיכל פלסטיק של 360 גרם

מים לפי סמיכות הרוטב שרוצים,

1 כף אבקת מרק עוף טובה (ללא מונוסודיום)

1 כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה ומי שאוהב אז גם חריפה

כפית כמון

כף גדושה סוכר חום ומלח לפי הטעם

טועמים ומבשלים 10 דקות לפחות אחרי הרתיחה על אש קטנה

עד שהרוטב יתבשל לנו מכינים את עיסת הקציצות

חצי קילו בשר טחון מעט שמן

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה גדולה

שקית אבקת אפיה

בצל בינוני מגורר בפומפיה עבה עם נוזליו שירטיבו את פירורי הלחם

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם אצלי אוהבים אותו והרבה אז אני שמה כפית

כפית כמון

וכף שמן

לשים היטב ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג.

מניחים אותם בזהירות בתוך הרוטב הרותח ומגבירים להבה כי הקציצות מקררות את הרוטב…

מוסיפים מים אם צריך

מבשלים 20 דקות

להגשה מניחים חציל בצלחת ומסדרים אותו יפה כמניפה

מניחים כמה קציצות באמצע המניפה

אני מניחה 3-4 למנה

מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם עם לחם טוב לספיגת הרוטב .

תענוג צרוף .

 

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.