בכל שנה, עת מגיע ערב פסח במערכת החינוך, מגיעה ההודעה המופלאה הזו:
"הורים יקרים. ביום שלישי הקרוב יחגגו הילדים בגן/כיתה את סדר פסח. אנא שלחו עם הילד ביצה קשה מקולפת, תפוח אדמה מבושל מקולף ועלה חסה. יש לבוא בבגדים חגיגיים/חולצה לבנה"
אל תראו אותי שאני מרירה כמו עלה של חסה. זה פשוט, שחוץ מלכבס בגדים חגיגיים מרוחים בצבעי גואש (זה תמיד כחול), אני גם בכלל לא אוהבת חסה. כן, בבית של גברת הבלים לא אוכלים חסה. כולנו מעדיפים ירקות אחרים, וחסה זה מר לנו. אבל לא יפה לסנג'ר את השכנה לעלה חסה שנה אחר שנה (לא הצלחתי לתפוס אותה בטלפון, בטח סיננה אותי). אז קניתי חסה. שלחתי עלה אחד לכיתה ועלה אחד לגן. עכשיו, מה עושים עם כל מה שנשאר?
אוה. אז הנה מה שעושים. מאדים. כי תבינו, חסה טריה זה עלה מר. חסה מאודה זה מאכל עדין וטעים מאין כמותו. על אחת כמה וכמה אם הוא מתובל בסומאק.
תבשיל חסה בטעם ים תיכוני
מצרכים (ל-4 סועדים)
ראש חסה ערבית
צרור בצל ירוק קצוץ – גם הלבן וגם הירוק
שן שום כתושה
סומאק
כמה עלים טריים של זעתר או אורגנו
שמן זית
מלח ופלפל
כלים ספציאל
סיר או ווק ממש גדול, שיכיל את כל החסה הקצוצה, ומכסה
אופן ההכנה
- חותכים את עלי החסה לרוחב, לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ.
- מטגנים במעט שמן זית, את הבצל הירוק ואת השום, רק לכמה רגעים.
- מוסיפים את החסה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר כדי שהחסה תעבור אידוי. מדי פעם מערבבים. מאדים כך כ-5 דקות, ואז פותחים את המכסה ומבשלים עוד כ-5 דקות, כדי שרוב המים יתאדו.
- מכבים את האש, קוצצים פנימה עלי זעתר או אורגנו ומפזרים קצת סומאק. מערבבים ומגישים חמים.
טיפ: את הבסיס של החסה, זה שממנו חתכתם את העלים, אפשר להשריש בכלי עם מעט מים, ואחר כך לשתול אותו באדנית או בעציץ במקום מואר. החסה תצמיח עלים חדשים, אותם תוכלו לגזום לפי הצורך והילדים ישמחו, גם אלה שלא אוהבים חסה בכלל.
לסיכום, כהרגלנו שיר. על חסה.
[youtube c3sgHDIBCU0 nolink]
זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥














