השבוע הוזמנתי לרגל עונת המסיק לביקור מיוחד להכרת שמן הזית המופק בבית הבד בטורא. עד כה, נודע יקב היין בטורא בשל איכות היינות שלו, אולם השנה החליטו ארז וורד בן סעדון ,בעלי היקב ובית הבד לחשוף את ייצור שמן הזית ולהזמין את המשפחות להגיע בחנוכה- חג האור,ללמוד מקרוב על כל תהליך ייצור שמן הזית ולהצטרף לטעימות חינם של כל סוגי השמן האיכותי המופק בבית הבד של טורא מזיתים הגדלים בכרמי האיזור.בית הבד בטורא מצוייד במיטב הטכנולוגיה החדישה בתחום ומייצר כ-35 טון שמן זית כתית מעולה מידיי שנה. ייצור שמן זית וגידול זיתים היה נהוג כבר לפניי אלפיי שנים באיזור השומרון במקום גתות ובתי בד עתיקים.האקלים הנוח והמעולה באיזור מאפשר לגדל כרמי זית איכותיים במקום ולייצר מהם שמנים באיכות גבוהה.

כרמי הזיתים מהם מופק שמן הזית ממוקמים על גדות נחל שילה כ-300 דונם שטחם,בהם גדלים על אדמת טרה רוסה סלעית, באקלים קריר ובשמש בריאה.זנים כמו פיקואל ברנע וארבקינה,לאחרונה אף נכנסו זיתים חדשים מזנים סורי ופישולין.
המיקום המיוחד והזנים שנבחרו הם הנוסחא לייצור שמן זית כתית מעולה, כפי שמסביר ארז בן סעדון מבעלי יקב 'טורא'"גידול בהר הגבוה מקבל בין 600 מ"מ גשם בשנה,חמיצות נמוכה מ-0.3 בגלל הגובה,הקור והטמפרטורה הנמוכה לאורך כל השנה, מה שהופך את שמן הזית שלנו למוצר מעולה ואיכותי. עוד, מוסיפה ורד בן סעדון בעלת בית הבד והיקב בטורא ואשתו של ארז:" אנו מאמינים שלעשות את כל התהליך במקום אחד, לגדל ולייצר מוצר סופי, מביא את התוצר לאיכות גבוהה. היה חשוב לנו להיות עצמאיים ולשלוט ברמת האיכות של המוצר ללא תלות,לכן הקמנו בית בד והתחברנו גם לתחום שנקרא שמן זית.ואני מוסיפה מהחוויה האישית שלי: בית בד מושקע עם מגוון שמני זית סופר איכותיים, איזור משגע, מארחים איכותיים המנהלים בנוסף לבית הבד את יקב טורא המייצר יינות איכותיים ובעלי שם הנודעים בכל העולם.















