חלות לשבת

אין על ריח של חלות לשבת, אז לכבוד הסופ"ש קבלו את המתכון לחלות של הקונדיטורית דנה בראון, כולל כמה טיפים חשובים שיהפכו את החלות למוצלחות במיוחד

בחורה עם מחשב נייד

חלות לשבת דנה בראון. צילום: יח"צ

החומרים (ל-4 חלות):

1 ק"ג קמח

1 קוביית שמרים טריים

50 גרם מחמאה

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 ביצה

1.5 כוסות מים (לפי הצורך)

שומשום

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ולשים למשך 2 דקות.

מוסיפים מחמאה, ביצה ו-1 כוס מים וממשיכים ללוש למשך 3 דקות.

מוסיפים את המלח, אם הבצק קשה מוסיפים את יתרת המים ולשים במשך 7 דק נוספות במהירות נמוכה.

נותנים לבצק לתפוח במקום חמים למשך כחצי שעה ומחלקים אותו ל-4 חלקים.

מכל חלק עושים צמה ומתפיחים שוב למשך חצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמת החלה לצבע שחום.

טיפים חשובים:

* חשוב מאוד את המלח להוסיף רק אחרי 3 דקות של לישה כדי שלא יפגע בשמרים.

* בשביל לתת לחלה צבע זהוב ויפה מומלץ מאוד למרוח פעמיים את החלה בביצה ורק אז להוסיף את השומשום.

* דנה בראון היא קונדיטורית ובעלת ״העוגות של דנה״

דנה בראון
קונדיטורית ובעלת ״העוגות של דנה״. בראון היא בוגרת דן גורמה, עבדה ברביבה וסיליה, שימשה כקונדיטורית ראשית של מלון רויאל ביץ ומספקת היום עוגות לבתי קפה ברחבי הארץ וכמובן בהזמנות אישיות ובעיצובים על פי הזמנות מיוחדות