זה לא עומד להיות פשוט…
אחרי חופשה ארוכה בה נמתחו שרירי התענוג, הרוגע, החירות, בה שמש ומיים חברו יחד, שילוב מהפנט של יקיצה טבעית, כוס שוקו ותוכנית טלוויזיה שצופים בה בעצלתיים – ופתאום לקום בשעה 06:30 ולעמוד לבושים עם כריך מוכן, עפרונות מחודדים, פנים מצוחצחות וחיוך בעיניים???
פנטזיה.
וכמו שתינוק לא נולד בן רגע, אלא הטבע מתכונן אליו ומתערסל לקראתו, כמו שעונות השנה מתחלפות בקצב של שעון זמן קדום וידוע, כמו שפרי לא גדל תוך ליל, ובננה לא נוצרת אחת יחידה אלא חלק מאשכול גדול.. כך גם הרגלים של ילדים.
השיגרה תיווצר מתוך עצמה, ונעזור לה לרקום חיים אם נתחיל אותה כמה ימים מבעוד מועד.
נהדק שעות שינה, נעזור לסיים מטלות, לארגן ילקוט, נתחיל לדבר על בית הספר/גן, בשמחה, נחזור על החוויות שניצברו, נסכם את הטוב שהיה, נסתכל בתמונות, ננצור אותן, נזכיר איך מתעוררים ומה מצופה, מה סדר ההתארגנות, נחבק את הקושי ונטווה את הדרך המתאימה.
הרגלים לא נוצרים בבת אחת, כמו שאין בננה יחידה על עץ. הם אוסף של רגעים ואשכול של דפוסים.
חזרה טובה לשיגרה הברוכה!
להתראות, עדי
M.A אבחון דידקטי/פסיכודידקטי וטיפול בלקויות למידה,
מתמחה בטיפול רגשי קוגניטיבי התנהגותי CBT לילדים, מבוגרים והדרכת הורים.
האתר שלי http://www.adi-kaufman.com/
אבחונים דידקטיים בהסכם עם קופת חולים כללית












