אפיית לחמים ומאפים מוצלחת קשורה בטריות ובאיכות חומרי הגלם בהם משתמשים להכנת הבצק. לכן חשוב לבחור בספק הנכון של חומרי גלם למאפיות, ולוודא שהמרכיבים שרוכשים עונים על דרישות האיכות. החומרים הבסיסיים להכנת בצק מסוגים שונים הם קמח, מים, שמרים ומלח. חומרי גלם אלה הם בדרך כלל הנפוצים ביותר ברשימת חומרי הגלם למאפיות ולקונדיטוריות אותם אפשר למצוא אצל הספקים.
חומרי הגלם הבסיסיים, שברשימה הם שמסייעים לטייב את איכותו וטעמו של הבצק. המינונים השונים שלהם בתוך התערובת ישפיעו על תכונות הבצק, כגון רמת התפיחה, סמיכות, רכות וכולי. כשאופים בצק ללחם כל מרכיב חשוב כשלעצמו. חשוב לבחון היטב את האיכות של כל אחד מהמרכיבים ולדעת כיצד הוא משפיע על התוצאה הסופית. ישנם לחמים נטולי שמרים, נטולי סוכר או מלח. אך אין לחם נטול קמח. גם אם מדובר בלחם נטול גלוטן, המתכון יתבסס על קמח נטול גלוטן, כגון קמח תירס. בהכנת לחמים חשוב לבחור בקמח, טרי ואיכותי, שמתאים לבצק של לחם. הקמח הנפוץ ביותר להכנת לחם הוא קמח חיטה.












