חומוס אצל עומר וליאת

מס' ימים מתחילת המסע: 26

מס' ימים עד לסיום: 4

מס' מתכון מתוך ה-30: 25

מס' ימים מתחילת המסע: 26

מס' ימים עד לסיום: 4

מס' מתכון מתוך ה-30: 25

אחרי יום מטורף שהתחיל בשמונה בבוקר ונגמר כמעט ב2 בלילה אחרי הופעה מעולה של אלון, התיישבתי רק עכשיו, שבת בבוקר, כדי לכתוב את הפוסט. אנשים חושבים שלכתוב את הפוסט זה החלק הקל, אבל אולי הוא הקשה ביותר. הוא דורש הרבה מאמץ ומחשבה וכוח וזמן. ועד שאני בוחרת את התמונות, ועד שאני בוחרת מה לכתוב, לפעמים זה זורם ואני לא מפסיקה להקליד, ולפעמים קצת יותר קשה לי. בגלל אופי הבלוג, אני לא יכולה להשקיע שעות ארוכות בכל פוסט, זה לא הרעיון וגם אין לי את היכולת. אבל אני כן יכולה להגיד שאני מתייחסת לזה כחלק בלתי נפרד מהאוכל.

אתמול עשינו חומוס חברים עם חברים שבכלל לא התחילו כחברים שלי, הם חברים של רותם השותפה הקודמת שלי, מהפוסט של העדשים הכתומות . אבל כבר יצא לנו כמה הרבה פעמים להפגש בזכות רותם וככה נוצר הרעיון של החומוס. כי עומר וליאת מארחים הרבה (לפי מה ששמעתי כמובן) והיה פשוט כיף אדיר לשבת עם חבורה שהיא לא שלי, לצאת קצת מהאזור נוחות שלי, ולהתארח במקום אחר. והופתעתי לטובה בטירוף, גם מהרצון וגם מהאירוח וגם מהלב הענק! אז עומר וליאת תודה רבה רבה ! היה כיף אדיר. ומזלט לחתונה!

אני הולכת מעכשיו להתחיל להכין את החומוס הזה כי זה קל וכיף וטעים ופשוטטטטטטטטט!

מעתיקה לכם בדיוק אבל בדיוק את המתכון של עומר. מילה במילה. שלא תגידו.

חומוס אצל עומר וליאת

חומרים ל-4 מנות גדולות:

2 כוסות גרגרי חומוס הדס (הקטן ביותר) או בולגרי (גדול ביותר)

2 כפות סודה לשתייה

כ- 3/4 כוס טחינה גולמית (אנחנו שמנו פחות הפעם)

בצל אחד (אנחנו טיגנו וטחנו אותו פנימה)

3 שיני שום

כמון

מלח

מלח לימון \ לימון טרי

ביצה קשה (למי שרוצה, אני עושה בלי)

שמן זית

להשרות את הגרגרים במים כ-14 שעות (מומלץ להחליף מים פעמיים שלוש)

לבשל בסיר עם הסודה לשתייה, שתי כפיות מלח, בצל גדול חתוך לרבעים ושיני שום שלמות (אפשר גם להוסיף מיץ לימון ולבשל למי שאוהב) עד שהגרגירים נמעכים בקלות (ממש בקלות). להוריד את הקצף כל פעם שעולה על פני הסיר.

IMG-20160226-WA0004

בזכות הסודה לשתייה זה לוקח בין שעתיים ל-4 שעות, תלוי בסיר ובכמות הגרגירים.

IMG-20160226-WA0005

IMG-20160226-WA0006

לאחר ההורדה מהאש טוחנים את הגרגרים, הבצל והשום. מוסיפים לימון לפי הטעם ואם צריך עוד לדלל משתמשים במים של הבישול (הגרגרים כבר עצמם ספוגים מאד. כדאי להשתמש בכף מחוררת כדי לטחון עם כמה שפחות נוזל) עד שמתקבלת עיסה במרקם של מרק בטטה או גרבר.

IMG_5851_640x480

IMG_5852_640x480

מקררים את העיסה כחצי שעה  עד שעה, טוחנים שוב זמן קצר במעבד מזון ומתחילים להוסיף את הטחינה תוך כדי שהמעבד עובד, עד לקבלת מרקם רצוי (כדאי להוסיף כל פעם קצת, לאט לאט.להתחיל ברבע כוס טחינה גולמית עד שמתקבל המרקם הרצוי. אם מוסיפים יותר מדי הוא מתקשה). אחר כך מוסיפים את המלח, שמן הזית, והכמון לפי הטעם. ככל שיש יותר שמן זית הוא פחות יתחמצן בחוץ, אבל יהיה יותר שמן. ניתן גם לעבד יחד עם החומוס ביצה קשה אחת, אומרים שזה מוסיף למרקם והטעם.

IMG_5855_640x480

IMG_5856_640x480

IMG_5858_640x480

IMG_5865_640x480

IMG_5867_640x480

טיפים נוספים:

-אפשר להשתמש רק בחלק מהגרגרים לאחר ההשריה ואת השאר להקפיא לחודש או לשמור במקרר לשבוע.

-אפשר להוסיף כל מיני תבלינים מיוחדים לחומוס – ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה, בצל מטוגן, סוכר (!!!), פלפל חריף קלוי בלי הקליפה, ציר ירקות… כל מה שנראה לכם שילך.

דגשים:

–          לא לבשל את הגרגרים יותר מדי, אחרת הם יהפכו לעיסה נוזלית.

–          לא להוסיף את הטחינה עד שהחומוס מתקרר לפחות לחום גוף, אחרת הטחינה תתבשל ותתמצק יתר על המידה.

–          הטחינה תהיה נוזלית קצת לאחר שתוסיפו את הטחינה. חכו עשר דקות ורק אז אם יש צורך תוסיפו עוד טחינה, אחרת יצא לכם בטון ולא חומוס.

בתיאבון ושאו ברכה

נעמיש