אני מודה, יש לי אהבה גדולה לכלי מטבח – כלי הגשה, סירים, קערות, אביזרים. יש לי מהם הרבה. וכשאני אומרת הרבה, אני מתכוונת הרבה. לכן, כשניגשתי לחנות המשביר לצרכן לבחור לי סיר מיוחד לפוסט הזה (גילוי נאות, קיבלתי אותו במתנה), יכולתי ללכת לאיבוד בקלות ממגוון הסירים ושלל הציפויים שהוצגו שם.
אלא שלי היה ברור שהפעם יהיה זה סיר מברזל יצוק. מדובר בסיר מאסיבי, המאפשר בישול בנוסח מסורתי (בחורה מסורתית שכמוני…) ופיזור חום שווה בגלל מבנה היציקה. שלא לדבר על כך שהוא נכנס לתנור בלי בעיה. והוא אדום ויפה כל כך!
כשיש סיר יפה כזה במטבח, מתחשק לבשל בו. האמת, מתחשק גם להגיש בו ישר לשולחן. ומזל שראש השנה בפתח ויש את ההזדמנות המתאימה. סיר סוטאז' הוא סיר רחב ומרווח. במקרה שלנו, הוא מכיל הרבה שוקי עוף חמודות ושמנמנות. מאהרוני למדתי להוריד את השפיץ של השוקיים, שהרי ממילא אין בו בשר והורדתו מאפשרת מקום בסיר לעוד שוקיים.
הנה המתכון האולטימטיבי שלכם לראש השנה – גם תפוחים, גם דבש ועוד קצת אלכוהול, לתוספת מצברוח טוב! בעניין האלכוהול, הנה גילוי המאה – מייצרים ברמת הגולן סיידר אלכוהולי מעולה. אל תוותרו עליו! על האלכוהול שמתאדה בבישול תוכלו לפצות בשתייתו יחד עם המנה. רק אומרת…

שוקי עוף ותפוחים בסיידר
6-12 מנות
החומרים
- 3 כפות שמן זית
- 12 שוקי עוף, ללא שפיץ
- מלח, פלפל שחור
- 1/4 כוס (60 מ"ל) קלבדוס (שיכר תפוחים)
- 1/4 (60 מ"ל) כוס חומץ תפוחים
- 1 בקבוק (330 מ"ל) סיידר תפוחים אלכוהולי חצי-יבש
- 30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית)
- 6 תפוחים בינוניים מסוג גרני סמית
- חצי לימון
- 2 כפות דבש
פפפ
אופן ההכנה
- חממו בסיר רחב שמן זית וטגנו שוקי עוף בשכבה אחת, עד להשחמתם מכל הצדדים. תבלו במלח ופלפל והוציאו אותם לצלחת.
- בכף עץ גרדו את תחתית הסיר ושפכו פנימה את הקלבדוס. בזהירות, בעזרת גפרור, הציתו את הקלבדוס ונערו את המחבת עד שהאש תכבה.
- מזגו פנימה חומץ והביאו לרתיחה. בשלו 5 דקות על אש בינונית.
- הוסיפו את סיידר התפוחים והביאו שוב לרתיחה.
- החזירו לסיר את שוקי העוף ובשלו אותן בסיר מכוסה כמעט כולו, על אש נמוכה, כחצי שעה, עד שהן מוכנות.
- בינתיים, קלפו את התפוחים וחלקו אותם לרבעים. סחטו מעליהם מיץ מחצי לימון, על מנת שלא ישחירו.
- המיסו חמאה בבמחבת והוסיפו לה כף דבש. ערבבו היטב.
- הכניסו למחבת את רבעי התפוחים ובשלו כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהתפוחים מתרככים מעט.
- כשהעוף מוכן, העבירו את התפוחים אל הסיר, מעל העוף, הוסיפו עוד כף דבש והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב גריל, לכ-10 דקות של השחמה.
- הגישו את העוף עם התפוחים והרבה מהרוטב הנהדר שבסיר, בליווי אורז לבן וחגיגי.
פפפ
בתיאבון ושנה טובה!
והנה זה, צעד-צעד:

















