בישול הוא ניסוי וטעיה – מי שלא ניסה להגיע לטעם האופטימלי לא טועה.
ממולאים זו תורה שלמה. בדרך לשיחזור טעמי הילדות הממולאים שלי עברו הרבה יותר מידי ניסויים ועם הניסויים הגיעו הטעויות.
הראשונה הייתה החליטה של הכרוב. מודה, זה מעולם לא הצליח לי. מעולם. תמיד ובאופן עיקבי הכרוב היה מתבשל יותר מידי והעלים היו מתפרקים.
אחרי שנפתרה בעיית החליטה והפרדת העלים באה הבעיה השנייה – איך יוצרים ממולאים הנראים כחבילות קטנות ולא שקי בטון ענקיים.
הפיתרונות –
להכין ממלואים מכרוב קטן
להקפיא את הכרוב ולא לחלוט אותו
מתכון :
שני כרובים לבנים קטנים. להוציא להם את “הלב” בצורת משולש מבלי לפגוע בעלים לשטוף היטב ליבש מעט ולהקפיא כיומיים. להקפיא. לא התבלבלתי.
700 גרם בשר טחון
בצל גדול מגורר על פומפיה גסה
4 שיני שום כתושים או מגוררים על פומפיה דקה
רסק עגבניות קטן
כפית כורכום (מוסיפה תמיד להכל)
חצי צרור פטרוזיה קצוצה
עלים משלושה מקלות סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור
תבלין לקציצות לפי הטעם
2 כוסות פלסטיק חד פעמיות של אורז -עדיף לא בסמטי
לערבב הכל
את הכרוב להוציא מהקפיא לילה קודם
להפריד את העלים.
לפרוס את העלה וחוך לו אתת החלק העבה מהאמצע בצורת משולש
לסובב אותו לחלק הרחב, להניח את המילוי ולסגור משני הצדדים ואז לגלגל כמו רולדה ולהניח בסיר על החלק “הפתוח”
רוטב :
4 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
1 כף סוכר או סילן
מלח
פלפל שחור
לערבב הכל ולשפוך בזהירות ליד דפנות הסיר כדי שהחבילות הקטנות לא יפתחו.
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי.
הערות :
לא שכחתי ולא התבלבלתי בסיר הממולאים אין שמן מלבד השומן שיש בבשר.
____________________________________________________________________
מכיוון שבישול הוא לא מדע מדויק כשמכינים ממלואים תמיד מרפי עומד לו מנגד ואז זה קורה- או שנשארים עלים או שנשארת תערובת הבשר.
כשאצלי נשארת התערובת אני מוסיפה ביצה אחת, מעט פירורי לחם ויוצרת קציצות ממנה ומניחה גם אותם בסיר













