הרמת כוסית חגיגית ברשת יינות ביתן וסדנת בישול בשר עם השף צ'ארלי פדידה

במסעדה שבסניף אפשר לקנות מנות אוכל מוכנות לערב החג, שאותם ניתן לשלב עם מנות נוספות שמכינים בבית, וכך לחסוך זמן ועבודה במטבח ולהעשיר את תפריט החג. בכתבה גם מתכונים להכנת מנות חגיגיות לשולחן החג.

לקראת חג הפסח הקרב ובא בצעדי ענק, הוזמנתי להרמת כוסית חגיגית ברשת יינות ביתן – בסניף רחובות ההולנדית, ולהשתתף בסדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר, עם השף צ'ארלי פדידה שהוא גם היועץ הקולינרי והמלווה של רשת יינות ביתן.

17457342_1397944993590420_1161597559767048909_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17630095_1397936750257911_5107614225389324732_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

 
במסגרת הסדנה נהנינו ממנות פתיחה ממעשה ידיו של השף, שכללו:
מגוון ממרחים טעימים שהוגשו עם לחם כפרי טרי, פיש אנד צ'יפס, דג סביצה, בשר ראש מבושל עם חומוס פיקנטי בסגנון מרוקאי,סלט ירוק ורענן.
17629954_1397943550257231_258560621267743583_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17554419_1397941666924086_7200972302601771697_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17522773_1397941703590749_720734711064586734_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17553717_1397943150257271_5659722581063954830_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17458230_1397944763590443_5142825014639221516_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

 
בסדנה למדנו  משף צ'ארלי פדידה הכנת מנות חגיגיות וטעימות, ממוצרי החנות המתאימות לאירוח ולארוחת לליל הסדר ולימי חול המועד.

  • קציצות דגים שבושלו ברוטב פיקנטי וזיתים סורים מגולענים.
  • תפוחי-אדמה מסוג דזירה במילוי בשר, צנוברים ועשבי תיבול אפויים בתנור עם רוטב פפריקה אדומה ושמן זית.
  • כתף טלה ממולא עם עשבי תיבול ושום על מצע ירקות, שנאפה בתנור.

b5ebxua58y5gvc4iazri-500x281
רשת יינות ביתן-סניף רחובות ההולנדית. צילום: נדיה היבא

3qgvzcidggbwinh510-500x281
רשת יינות ביתן-סניף רחובות ההולנדית. צילום: נדיה היבא

סניף יינות ביתן ברחובות ההולנדית, הינו סניף גדול, רחב ידיים, נקי ומסודר. הסניף הינו בקונספט של דוכני שוק ומזון ידועים מרומא ומברצלונה , ותוכלו למצוא בו עמדת מיצים טריים, עמדת פרחים, דוכני כנאפה, בית יין, מסעדה, סושיה, מאפים בטאבון, דוכני פירות וירקות, דוכן לממכר גלידה, תבלינים, מחלקות דגים, מאפיה ובשר טרי,  עמדת טחינה ביתית, פופקורן, שיערות סבתא, בירה מהחבית ועוד.
0kcc4pa3qpuzmww26fh8-500x281
רשת יינות ביתן-סניף רחובות ההולנדית. צילום: נדיה היבא

vr5s5jqdx7tiwkmk-500x281
רשת יינות ביתן-סניף רחובות ההולנדית. צילום: נדיה היבא

במסעדה שבסניף אפשר לקנות מנות אוכל מוכנות לערב החג, שאותם ניתן לשלב עם מנות נוספות שמכינים בבית, וכך לחסוך זמן ועבודה במטבח ולהעשיר את תפריט החג.
17457370_1397930560258530_5036724188524172999_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17499085_1397935776924675_8182408085713508625_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

 
הנה מתכונים המתאימים להכנה לארוחת חג חגיגית.
המתכונים באדיבות שף צ'ארלי פדידה היועץ הקולינרי והמלווה של הרשת
17554326_1397928956925357_7031113295039638644_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17458081_1397930523591867_6880840817219278404_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

 
קציצות דגים וזיתים סורים, פלפלים וכוסברה – מתכון ל- 6 סועדים
מצרכים לקציצות :
250 גרם דג נסיכת הנילוס
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנת הקציצות :

  • משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ומיבשים בנייר סופג.
  • טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
  • מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .

 
מצרכים לרוטב :
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
1/4 צרור פטרוזיליה חתוכה גס
1/4 צרור כוסברה חתוכה גס
1/2 קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים למפרע
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות :

  • בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים מגולענים (שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם) , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות.
  • ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים תבלינים , שמן פפריקה ומערבבים היטב .
  • מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .

17458112_1397938906924362_8073774446197363408_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17458042_1397937650257821_7158758369799142674_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17498524_1397937360257850_5733828982820127330_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

 
כתף טלה משובצת שום ורוזמרין מוגשת לצד ירקות צלויים – מתכון 6 סועדים
חומרי הגלם לטלה:
1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך יש לבקש מהקצב של יינות ביתן
8 שיני שום שלמות קלופות
1/2 כוס שמן זית
4 ענפי רוזמרין
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
2 כפיות מלח ים גס
חומרי הגלם לבסיס הירקות לתחתית המגש :
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס"מ
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס"מ
מלח, פלפל גרוס
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  • נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו.
  • מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה.
  • את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי.

 
כיצד נדע אם הבשר מוכן?
נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות וזה מוכן.
אם ורוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב .

17554537_1397933553591564_7653866090588293043_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17457468_1397935590258027_7172877516535929622_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17458413_1397933353591584_428099211476989793_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

17499353_1397933276924925_300559887566738_n
רשת יינות ביתן – סדנת בישול והכנה לקראת ליל הסדר עם שף צ'ארלי פדידה.
צילום: נדיה היבא

 
תפוחי אדמה  במילוי בשר ״פלדה״ טחון עם צנובר , פטרוזיליה וצנוברים צלוי בתנור- מתכון  3 סועדים
מצרכים:
9 תפוחי אדמה מסוג ״דזירה״ מעוצבים לצורה הרצויה ומרוקנים מתוכן או חצאי תפוחי אדמה מרוקנים מתוכן.
600 גרם בשר פלדה טחון גס
2 כפות צנוברים קלויים בתנור או במחבת יבשה
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 כפות שמן זית עבור טיגון הבשר
2 כפות שמן זית עבור מריחה על התפוחי אדמה
מלח , פלפל שחור
1 ראש בצל חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה דק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
אופן הכנת המנה :

  • קולפים את התפוחי אדמה ומעצבים לצורה הרצויה , יש אפשרות למלא את התפוחי אדמה כמו בתמונה או לחילופין לחתוך את התפוחי אדמה לחצי ולרוקן מתוכן וכך ליצור סירה ולמלא בבשר.
  • מחממים מחבת עם שמן זית ומתחילים בטיגון של בצל עד להזהבה מוסיפים שום ומטגנים עוד כ 30 שניות. מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  • יש לפורר את הבשר בעזרת מטרפה כדי שיצא מטוגן מכל צדדו ומופרד, מתבלים את הבשר במלח , פלפל , כורכום , כמון , פפריקה , פטרוזיליה וצנוברים שקלינו מראש .
  • מעבירים את הבשר למסננת לניקוז נוזלים ומניחים בצד להתקרר מעט
  • את התפוחי אדמה מתבלים במלח , פלפל ומעט שמן וממלאים בתערובת הבשר שהכנו קודם.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 30 דקות וצולים את עד לצבע זהוב, ומגישים.
  • בתיאבון.

17523568_1397941770257409_2373152360444020971_n
רשת יינות ביתן – סניף רחובות ההולנדית. צילום: נדיה היבא

17553942_1397941803590739_5770082705881569220_n
רשת יינות ביתן – סניף רחובות ההולנדית. צילום: נדיה היבא

מאחלת לכל קוראי ולבני משפחותיהם חג פסח כשר טעים ושמח!!!
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא