הקציצות של סבתא קולט – קציצות עוף

קציצות עוף ברוטב עגבניות טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול. יש מן מגע קסם בקציצות האלו ואין ילד שטעם אותן ולא התמכר…יש המון מתכונים לקציצות עוף, אבל כאלו עוד לא טעמתם…

להורים שלי היה גן ילדים במשך 20 שנה. הקציצות האלו כיכבו בתפריט ארוחת הצהריים כל השנים ואין ילד שלא אהב אותן.

ההורים של הילדים היו דורשים את המתכון ומכינים לילדים את הקציצות גם בבית.

הבת שלי מכורה לקציצות האלו ומבקשת בכל שבוע מחדש שאכין לה . קציצות שמזכירות לי ילדות ובעיקר את אמא שלי שזהו המתכון שלה.

אני אוהבת לאכול אותן בכריך מלחם שחור טרי.

 

קציצות

מתכון:

חצי ק"ג חזה עוף טחון.
1 צרור פטרוזיליה אפשרי להשתמש ב5-6 קוביות פטרוזיליה כתושה של דורות
2 בצלים.
את הפטרוזיליה והבצל לטחון היטב במעבד מזון.
לאחר הטחינה להוסיף לחזה עוף.
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם.
5 כפות שמן
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום.
ללוש אתהבלילה היטב ולתת לה לנוח חצי שעה.
רוטב:
לטגן בשמן 2 בצלים גדולים עד להשחמה ממש.
להוסיף לסיר על הבצל המטוגן,  3 עגבניות גדולות בשלות וקלופות, חתוכות לקוביות  ולהמשיך לטגן  כרבע שעה.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף פפריקה ולבשל עוד רבע שעה.
להכין קציצות ולהכניס לרוטב, הכמות מספיקה ל-20 קציצות.
לבשל עוד חצי שעה עד שהרוטב מסמיך.
בתיאבון.