בואו נדבר על ממולאים…
יש כל כך הרבה סוגים, גוונים ומרקמים. מאכל מענג, מנחם ולרוב גם מרהיב. יש בו גם משהו חגיגי, זה לא מאכל שמכינים כל יום, אבל הוא יכול להתאים לכל מאורע וחג…אז ככה מצאתי את עצמי מחברת בין רוח חג פורים – שמחה,צבעוניות והרבה כייף למשימה השבועית -קציצה, הקציצה שהתחפשה.
כבר יצא לי בעבר לנסות להכין סיר כזה מלא בכל טוב אבל לא הייתי מרוצה במיוחד מהתוצאה, אז עברתי למתכונים אחרים, וכמובן שהמשכתי לאכול את הפלפלים הממולאים של אמא שלי.
אז קבלו את הניסיון החוזר שלי לכבוד פורים – חגיגי, צבעוני והפעם גם ריחני וטעים.

מצרכים:
8 פלפלים בגודל בינוני בשלושה צבעים
1 עגבנייה
חצי קילו בשר בקר טחון
כוס אורז חצי מבושל
צרור פטרוזליה
1 בצל
מלח
פלפל
אופציונלי – תבלין לקציצות
אופן ההכנה:
קוצצים בצל ופטרוזליה, מוסיפים לבשר הטחון, מוסיפים את המלח והפלפל ( כחצי כפית כל אחד ) ומערבבים יחד,
מוסיפים לזה את האורז שעבר חצי בישול.
מניחים בצד לנוח.
שוטפים היטב את הפלפלים, ומורידים את קצה הראש. בכל פלפל ממלאים מעיסת הבשר והאורז.
בסיר שטוח ורחב, מטגנים שמן זית עם 2-3 שום של דורות, מוסיפים עגבניה קצוצה ומטגנים כ- 2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וכוס מים. מסדרים את הפלפלים אחד ליד השני לאורך דפנות הסיר, במידה ונדרש, מוסיפים עוד כחצי כוס מים. מכסים ומבשלים כשעה עד שהפלפלים נעשים רכים, והרוטב מצטמצם.
טיפ מאמא: אפשר לצלות את הפלפלים לפני שממלאים אותם בבשר, מעט על הגז, זה עוזר לבישול מהיר יותר,ומשפר את הטעם.












