הקטנת חזה כל מה שצריך לדעת על ההליך
תחום רפואה האסתטית בארץ ובעולם מאפשר כיום לרבים מאיתנו נשים וגברים כאחד להקטין להגדיל ולעשות שינויים אסתטיים לאיברים שונים בגופנו. כך גם ניתוח הבחירה להקטנת חזה בעיקר בקרב נשים. בחירת ניתוח הקטנת חזה נובעת מסיבות שונות. השדיים במצבם הנוכחי מפריעים לנשים לא רק בשל צורתם הלא אסתטית אלא אף בשל אי הנוחות שגורם משקלם וגודלם סימנים בכתפיים של רצועות החזיה, כאבי גב ועקמת, דלקות חוזרות מתחת לקפל השד וסיבות נוספות אחרות.
בניתוח הקטנת חזה מסירים עודפי רקמת שד ועור, ומרימים את השד תוך מיקום העטרה והפטמה מחדש. ניתוח הקטנת חזה מבוצע בהרדמה כללית. ונמשך כ-3 שעות. כמו בכל ניתוח כירורגי ישנם סכנות של נטייה לדימום מוגבר, לחץ דם גבוה, עישון ועודף משקל. על כן בשלבי ההכנה לקראת הניתוח יש להיבדק היטב על ידי הרופא המנתח ולקחת בחשבון את כל הסכנות האפשריות בהתאם למצבה הכללי והקליני של המטופלת.
תמונות לפני ואחרי ניתוח להקטנת חזה
טרם הניתוח בשלב ההכנה לקראת הניתוח המטופלת תישאל על מחלות רקע, מחלות שדיים, סרטן או מחלות גנטיות במשפחה. כמו כן תבוצע סדרת בדיקות מחייבת כמו ממוגרפיה על מנת לשלול בעיות רפואיות אחרות בשדיים. מומלץ לצפות בתמונות לפני ואחרי של ניתוח להקטנת חזה כמו כן תבוצע הדמיה של התוצאה המתבקשת ושרטוטים על גבי השד. על מנת שניתוח בחירה זה יצליח ויענה על ציפיות המטופלת יש לבחור ברופא מיומן ומנוסה בעל רקוד מוכח של ניתוחים מסוג זה.

ד"ר שגית משולם דרזון, הינה רופאה מומחית בכירורגיה פלסטית ושחזורים חברה באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית מבצעת ניתוחי הקטנת חזה במרכז הרפואי בבית החולים בילינסון בפתח תקווה ובמרכז לרפואה אסתטית בהרצליה פיתוח. כרופאה בעלת ניסיון עשיר בתחום וכאישה המאמינה כי כל אישה רוצה להרגיש טוב עם עצמה ולהנות מתוצאות אסתטיות שיעניקו לה בטחון עצמי ושלמות עם גופה ונשיותה, תלווה ד"ר שגית משולם את המטופלת בכל שלבי הניתוח להקטנת חזה.
בתהליך זה ד"ר שגית משולם, תבצע את כל שלבי ההכנה מול המטופלת בצורה יסודית ובתיאום מלא מולה. בשלב זה יוסבר למטופלת כל תהליך הניתוח המבוצע בהרדמה כללית ובמשך 3 שעות. ההקטנה תבוצע דרך חתך סביב העטרה וחתך אנכי כלפי מטה. חתכים אלה הינם דקים ועדינים ועם חלוף הזמן כמעט ולא ניתן יהיה להבחין בהן. דרך החתכים יוסרו עודפי רקמת השד והשד יעוצב למראה קטן יותר זקוף ומורם תוך הרמה הפטמה והעטרה בצורה תואמת ואסתטית.
בגמר הניתוח, תולבש המטופלת בחזיית ספורט תומכת למניעת תזוזה וכאבים מיותרים. ד"ר שגית משולם תבדוק את המטופלת יום למחרת הניתוח ובמידה והכל תקין כולל מצבה הכללי של המטופלת, היא תשוחרר לביתה למנוחה. חשוב לציין כי בתהליך ההחלמה יתכנו נפיחויות אך המראה הסופי של החזה מתקבלת לאחר מספר חודשים ולתוצאה הרצויה כפי שנקבעה והצלקות ילכו ויעלמו.












