הספירה לאחור: עוד 3 ימים אנחנו באקוודור

בחורה עם מחשב נייד
אבא שלי היה איש עבודה. תמיד מאוד עסוק. לא סיפר לנו סיפור75443099_10157148952662284_3194070081709539328_nים לפני השינה. היו ימים שלא היינו רואים אותו בכלל, כי חזר מאוחר. אבל על דבר אחד הוא מעולם לא ויתר לנו.
בכל יום שישי, הוא היה מבשל לנו ארוחת ערב חגיגית. הוא היה עומד כל אחר הצהרים במטבח, עם הרדיו פתוח על רשת ג׳, ומכניס לתוך התבשילים של שישי, את כל האהבה ותשומת הלב שלא הספיק להעניק לנו כל השבוע.
וכבר בשעות אחר הצהרים, בעוד ריחות הבישולים מתחילים לעלות מהמטבח, אמא שלי, שכל השבוע בישלה לנו, היתה עורכת את השולחן (תוך כדי קיטורים מחויכים, על כמה בלאגן הוא עושה לה).
~~~~~~~
אמא שלי היא המארחת המושלמת. ממנה למדתי לערוך שולחן יפה ומושקע. כזה שכל הכלים בו תואמים, מרכז השולחן תמיד מקושט והמפה בוהקת בלובנה. ממנה למדתי לדאוג שכל אורח יקבל תשומת לב, וירגיש שחשבו עליו. וממנה למדתי לחשוב על כל הפרטים הקטנים, אפילו על מגבות הידיים הנקיות בשירותים. לדעת לארח זו מיומנות מופלאה, שמוטבעת באנשים שאוהבים אנשים.
~~~~~~~
את הטלפון המפתיע מיעל Yael Kreisler, יועצת השיווק והאסטרטגיה של חברת הנמל – העוגן שלך בבית, קיבלתי ביום ראשון על הבוקר. היא סיפרה לי על חברה משפחתית שאירוח, משפחתיות, חיבורים ונדיבות הם חלק מהערכים שלה ונראה לה ששיתוף הפעולה הזה לארוחה של החברים של דקלה – ארוחות שף שמחברות בין אנשים באקוודור, יכול להיות מעניין.
~~~~~~~
לא הבנתי ששיחת הטלפון מיעל לא תהיה ההפתעה האחרונה שלי. הופתעתי כשנכנסתי לאתר שלהם וגיליתי, שאת רוב המוצרים של הנמל, אני קונה ומכירה. הופתעתי כשנסעתי עם דן אתמול והתנוסס מולנו, המפעל הענק שלהם המוקף בהרים של יער בן שמן. הופתעתי מהמרכז הלוגיסטי המרשים ומהמכונות המתקדמות בפסי האריזה והייצור. והופתעתי בעיקר מהסיפור המשפחתי של המייסד אליהו, איש רחב חיוך ולב, ניצול שואה בן תשעים שהכניס את שני בניו, לנהל את העסק ונהנה לראות גם את נכדיו במסדרונות החברה.
77000133_10157148952777284_8062393113471090688_n
~~~~~~~
אילן הבן של אליהו שמנהל כיום את החברה, יחד עם אחיו יהודה, שמע בקשב רב, את הסיפור הנסיעה של דן ושלי ותוך כמה דקות, ארז לנו ארגז אחד מלא כל טוב במוצרים שישמשו אותנו להכנת מנות ישראליות ייחודיות בארוחה המיוחדת שנבשל באקוודור.
את הארוחה יבשלו השף המקומי המוערך אמיליו דלמאו, השף וצלם האוכל דן לב והמארח שלנו בקיטו, ערן חיון. שלושתם ישלבו מנות ישראליות ומקומיות מחומרי גלם ייחודיים שיש באקוודור ועכשיו… גם עם חומרי הגלם שלנו מישראל.
75625511_10157148952757284_2342105869065388032_n
~~~~~~~~
אילן ליווה אותנו לאוטו והכניס ארגז מלא כל-טוב לבגאז׳, שולח יחד איתנו קצת מהטעם של ישראל ומחווית האירוח הישראלית, החמה והמשפחתית, כל הדרך עד לאקוודור הרחוקה.
~~~~~~~~
תודה לכל השותפים המופלאים שלנו למסע הזה, שבלעדיהם הוא לא היה כל כך מסעיר ומרגש: Embajada de Ecuador en Israel Colorfood Metropolitan Touring South America Tour Operator הלוחשת לסירים קיבוץ עינת Air Europa
75501000_10157148952872284_889237227329028096_n