דבש צוף
מותג מוצרי הדבש האורגניים "צוף" משיק לרגל ראש השנה ממרח חדש ומהפכני, בסדרת מוצרי הדבש האורגניים של החברה: ממרח צוף אורגני, שהינו ממרח מתוק, טעים להפליא ובריא, ללא תוספת סוכר, עשוי משומשום אורגני, צוף פרחי קוקוס אורגניים ודבש אורגני, עשיר בחלבון – מכיל 17 גרם חלבון ל 100 גרם, עשיר בברזל, ללא כולסטרול, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא חומרים מייצבים ומתחלבים.
סוכר הקוקוס בממרח עשיר בוויטמינים ומסייע בתפקוד הלב. הוא עשיר בוויטמין B האחראי על משק האנרגיה ותפקוד מערכת העצבים, בחומצות אמינו שהן אבן הבניין של החלבונים השונים, במינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, ברזל ואבץ. הערך הגליקמי של סוכר הקוקוס ושל דבש הינו נמוך ולכן בממרח מתוק – זה המתוק הבריא ביותר בנמצא.
לדברי טובי דיקמן, היזם ומנכ"ל "צוף": גילינו שבממרחים המתוקים המצויים כמעט בכל בית, יש יותר מ- 50% סוכר לבן, מעובד ולא מזין. רצינו עבור הילדים שלנו ממרח שהוא בריא, אורגני, טעים מאד ונגיש מבחינת המחיר. לאחר שנה של פיתוח ייצרנו את 'ממרח צוף', דרכו אנו מאמינים ניתן ליהנות ממה שיש לדבורים ולטבע להציע".
מחיר מומלץ לצרכן: כ-29 ₪ לאריזת 350 גרם. כשר פרווה בהשגחת הרבנות.
להשיג בחנויות טבע פרטיות וברשתות טבע קסטל, זמורה, קסם הטבע, מאיה ועוד.
פיטאיה
פרי חדש מצטרף לשיווק הפירות והירקות של "חקלאי גרנות": פיטאיה. ההתארגנות החקלאית החדשה, אשר החלה לשווק לפני כשנה תוצרת חקלאית ישירות לסופרים, מוסיפה לסל התוצרת החקלאית שני זנים של פיטאיה, וונוס ואפולו, אשר שווקו לרשתות השיווק המובילות, לשווקים הפרטיים ולחנויות המתמחות, בפתיחת עונת הפיטאיה בתחילת ספטמבר.
הפיטאיה, הנקראת גם פרי הדרקון, היא קקטוס חסר קוצים הצומח לגובה של עד ששה מטרים. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל, והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים. הפרי מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק, ומכיל מיץ רב. בישראל מגדלים 3 זני פיטאיה במישור החוף, בנגב ובערבה.
את הפיטאיה ניתן להשיג בין החודשים ספטמבר לינואר ברשתות המזון ברחבי הארץ.
טופו
חברת "ליב", המתמחה בשיווק והפצה של מזון אורגני, טבעי וטבעוני וללא גלוטן, משיקה לרגל ראש השנה מוצרי טופו חדשים, ובאריזה שטרם נראתה על מדפי הטופו: טופו בטעם טבעי וטופו אורגני, אשר ישווקו באריזות חיסכון חדשניות של 500 גרם, המחלקת את הטופו לשתי יחידות נפרדות (250 גרם כל אחת), לשמירת הטריות.
מוצרי הטופו של ליב, המיוצרים במשק ויילר הנחשב ליצרן הטופו המוביל בישראל, ישווקו במתכונים חדשים, הם עשירים בחלבון, ללא חומרים משמרים וללא הנדסה גנטית.
טופו באריזת חיסכון של "ליב", הינו טופו איכותי, טעים ובמרקם יציב ונימוח, המאפשר שימוש במנות רבות ומגוונות בהן מאפים, קישים ופשטידות, תבשילים, מאפים וקינוחים.
לדברי תמנע שטרית, מנהלת השיווק של חברת "ליב", מדובר במהלך שנועד לתת מענה לאלו הצורכים טופו כחלק מתפריט הקבוע שלהם ובוודאי סביב סוגיות אירוח בחג ולצריכה כללית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ-15.90 ₪ בטעם טבעי, 17.90 לאורגני לאריזת חיסכון של 500 גרם.
להשיג ברשתות המזון ובחנויות הטבע הפרטיות.
חלבה
חברת אחוה, מהיצרניות המובילות בישראל של מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה, משיקה מוצר חדש: חלוה ללא תוספת סוכר בטעם אספרסו, מכילה 13 גרם פרוטאין ל-100 גרם, סידן ובעלת לא פחות מ-55% שומשום, הרכיב העיקרי במוצר.
החלוה ללא תוספת סוכר, ללא רכיבים מהחי ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים, בטעם אספרסו, והיא נמכרת ברשתות המזון במגשית ארוזה במשקל 400 גרם. מומלץ לאכול קר, לאחסן במקרר לפני השימוש.
הפיכתה של הטחינה הבריאה לחלוה, מספקת הנאה מתוקה ושומרת על היתרונות התזונתיים שבטחינה. כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 11- 13 ₪ לאריזת 400 גרם.
תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם.
מצרכים (ל-7 מנות):
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
למילוי
1/2 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.
3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית: אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.
6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.
7. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים
סדרת ממרחים טבעוניים בסגנון גבינת שמנת של "משומשו"
אחת הסדרות הטבעוניות המוצלחות ביותר שטעמתי לאחרונה, היא מוצרי המותג הטבעוני "משומשו", המצוי בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד". סדרת הממרחים הטבעונית היא בסגנון גבינות שמנת, הכוללת בשלב הראשון ארבעה מוצרים חדשים: ממרח בטעם טבעי, ממרח עם זיתים וממרח עם שום שמיר על בסיס רכיבי קוקוס, עם 9% שומן בלבד וממרח בסגנון קלאסי עם 25% שומן. כל המוצרים מכילים סידן ברמה גבוה, ללא חומר משמר וללא אלרגנים.
איני זוכרת טעם כה מדהים של מוצר טבעי, שהוא לחלוטין בטעם שמנת אמיתית, ומצוין לשימוש בכריכים, קינוחים ולהעשרת רטבים. מומלץ מכל הלב.
מוצרי "משומשו" המיוצרים במפעל החדש של החברה בקיבוץ גן-שמואל, הינם ללא סויה, גלוטן, לקטוז וללא אלרגנים אחרים, או חומר משמר, או סויה ושומן טראנס, מכילים סידן וללא חלב.
סדרת הממרחים משווקת ברשתות המזון ברחבי הארץ ובחנויות הטבע.
כשר בהשגחת הבד"ץ עדה חרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 16.90 ₪ לאריזת 200 גרם.

















