יש את מושון מהשוק, יש לו את הכרוביות הכי טובות, אבל מה, איך שהוא רואה אותי מושון, קופצים מחירי הכרוביות באוויר. ״כמה זה?״ אני שואלת ומושון לא שוקל, הוא מתבונן בי, בוחן מכף רגל ועד ראש… בטח הוא חושב לעצמו: זאת יש לה זמן לעשות ספורט בבוקר, יש לה נעלי ריצה חדשות, בטוח אשכנזיה…. ״וואלק נשמה בשבילך כרובית ב- 19״ ואני, לא אומרת לא למושון ולוקחת את הכרובית בשתי ידיים….
במקום להרגיש פרייארית אני מרתיחה מים חמים ושמה אותה על האש, נותנת לה להצדיק את המחיר. בינתיים אני ניגשת למלאכה ומכינה את הרוטב לכרובית האסיאתית:
1 קוביית ג׳ינג׳ר דורות
1 קוביית שום דורות
1/2 מיץ לימון
1 כף שמן זית
1 כף שמן שומשום
1 כף סילאן
1 כף סויה
ובזמן שאני מערבבת היא רותחת…. ואז כשהיא כמעט רכה, אבל רק כמעט, אני מכניסה אותה לתנור ומחכה שתצרב…. וכדי לא להשתעמם אני קוראת לרון שיצטרף להמתנה והוא כמו ילד קטן וסקרן, מצמיד ראש לתנור ומוקסם מפלאי הצריבה….
כשהיא מוכנה ועסיסית, אני מצרפת לה הר קטן של פלפל חריף ויוצקת מעליה את הרוטב. וואלה זה כל כך טעים שאני נשבעת שזה שווה את ה- 19 שקל של מושון!















