הכלים שהופכים כל עבודה במטבח להנאה

כלי המטבח עליהם לא הייתי מוותרת ובלעדיהם כל בישול ואפייה לא היו חגיגיה

במשך השנים אספתי, קניתי ובניתי לי ארגז כלים עליו לא הייתי יכולה לוותר. הייתי מבשלת ואופה אבל לא באותה הנאה, לא באותה התעסקות ולא באותה אהבה. אני משוכנעת שכלי העבודה במטבח שלי תורמים לא פעם גם לטעם המשובח של האוכל, לעוגות הנפלאות והמדויקות ובכלל להוויה שלי במטבח. בפוסט חושפני זה אני פותחת וחושפת את ארגז הכלים שלי.

משקל דיגיטלי – המשקל חשוב מאוד לעוסקים באפיה לאו דווקא בבישול שם ניתן לשפר ולתקן טעמים תוך כדי. בחרתי אותו ככלי הראשון כי לדעתי זה הא'-ב' באפייה ובעבודה במטבח ומי שרוצה להיות מקצוען ומדוייק חייב להשקיע במשקל (שאגב עולה סביב ה- 100 ש"ח)

כרטיס/קלף – לא רואה את עצמי מתעסקת עם בצקים ללא הקלף, בצק שמרים, פריך ובכלל. הקלף מסייע לחלץ בצק שנדבק למשטח העבודה.

מערוך לרידוד בצק – מערוך נון סטיק ממתכת מסיבי ונוח לשימוש. הבצק אינו נדבק תודות לציפוי המיוחד. הוא מסתובב ואסור לשטוף אותו עם מים (כדי שלא ייכנסו לחלק הפנימי מה שיהרוס את המערוך)

שפכטל – במקור מיועד לעבודה עם שוקולד אבל אני חותכת איתו עוגיות (ממולאות עם תמרים – מערוד) ובצקים.

כד מידה – איתו אני מודדת נוזלים, מערבבת נוזלים לממולאים ולמיני תבשילים. מאוד מאוד נוח לעבודה והכי חשוב מצויינות עליו מידות בסמ"ק.

לקקן – איך אפשר לערבב כל קרם או קציפת חלבונים בלי לקקן?

שק זילוף (במקרה זה חד פעמי) עם מגוון צנתרים איתם ניתן להכין פחזניות, לקשט עוגות, למלא סופגניות ועוד. ישנם הרבה סוגים וגדלים של צנתרים. סוד קטן: ניתן לפתוח ולסגור את שיני הצנתר בעזרת סכין קטנה ואז לשנות את פעולתו. למשל: כשהצנתר פתוח יותר ניתן לזלף פחזניות וכשהוא סגור למלא אותן.

קורצנים – חותכנים – בעזרתם אני מכינה עוגיות, בורקסים ועוד'. הם חדים וחותכים את הבצק בצורה מושלמת. גם אותם אסור לשטוף כי הם מחלידים מהר מאוד.

גלגלת קוצים – נראית כמו כלי סאדו, הרעיון שלה לעשות חורים בבצק שאיננו רוצים שיתפח. כמו, בצק עלים, עוגיות רייפה, בצק פריך לפאי ועוד.

מחלק בצק – מחלק בצק בצורה שווה בנוי מגלגלים חדים שחותכים את הבצק. מצויין לקרואסונים, עוגיות רולדה, בורקסים ועוד.

פלטה מדורגת ופלטה ישרה – ליישור מאפים, קרמים ועוד. הילדים שלי מוצאים לזה שימוש גם כשרוצים להפוך חביתות.

רעיון גאוני – צד אחד קולפן וצד שני חותך ג'וליאנים (מתאים לסיני)

סכין מסור ארוכככככה – לא רואה את עצמי מחלקת טורט לארבע ללא הסכין הארוכה והחדשה הזאת. אכן הסכין היא מימי היותי קונדיטורית אבל שווה ביותר! הילדים שלי נהנים לחתוך איתה לחם.

כף עץ – יתרונותיה רבים. לא שורטת סירים, מעולה לערבוב בצק רבוך (פחזניות) ובכלל נהדרת לעבודה במטבח מעצם היותה מעץ ולא מתחממת.

המטרפה המטריפה – הכלי האהוב עלי במטבח. איתו אני בוחשת גאנש, רוטב בשאמל, קרם פטיסייר ועוד הרבה…

כף הספיידר – נהדרת להוציא ירקות ממים רותחים, פסטה או כל דבר אחר.

איך מגישים ספגטי לצלות בלי הכף הנפלאה הזאת? כבר לא זוכרת איך זה עבד פעם…

פומפייה קטנטנה – לגירוד לימון, תפוז או אגוז מוסט.

יש לי עוד הרבה כלים וג'דג'טים במטבח אבל בטח הייתי יכולה לוותר עליהם כי הם רק הבונוס, הכלים הללו הם מבחינתי חובה אצלי במטבח.

אהבתם? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!