הטרנד שכבש את אנגליה לפני 15 שנה הגיע אילנו

אם היו אומרים לי לפני שבוע שאת יום הולדתי אני אחגוג בסדנא קסומה עם שף שוקולטייר מדובאי וקונדיטורית ממנצ'סטר.
הייתי חושבת שבטח עובדים עליי. עוגות "נגד כח המשיכה" הנקראות באנגלית "Gravity cakes" הגיעו לארץ

אלבום פרטי

כמו בכל שנה, ביום ההולדת אני מקבלת מתנות והפתעות. השנה קבלתי מתנה (שהיא יותר הפתעה מתוקה). חמישה ימים לפני יום הולדתי קיבלתי הזמנה להשתתף בסדנא מיוחדת. שיתוף פעולה של קונדיטורית ומומחית עוגות "הגרביטי" ג'קי פרידמן עם המאסטר שוקולטייר של Lindt מתיו מולר. קיבלתי תמונות קצת מהעוגות הנפלאות של ג'קי פרידמן ונאמר לי שמשך הסדנא שעתיים כולל מינגילינג קצר לפני.

אלבום פרטי
אלבום פרטי

בתור מעצבת עוגות אני יודעת שעיצוב עוגה לוקח קצת יותר משעתיים, וסדנא עם עוד משתתפים לא פחות מ 3-4 שעות. הלכתי בשמחה והייתי בטוחה שאגיע להדגמה' אקבל מלא טיפים ואחזור מרוצה ושמחה. אתם כבר מנחשים שקיבלתי הרבה יותר נכון?

הגעתי ב 11 בבוקר לשואו רום של SMEG בהרצליה פיתוח, מקום קסום לכל חובבת מטבח באשר היא. הרגשתי כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים, עושה חשק להחליף את מוצרי החשמל במטבח שלי. בגלריה למעלה, מטבח עם אי מאובזר ומדוגם לסדנה שעוד מעט תתחיל.

הכרתי את מתיו מולר המאסטר שוקולטייר של שוקולד "לינדט" שהיה בעברו גם מעצב עוגות ובכלל התמחה בהרבה תחומים מהעולם הקולינרי ובשנים האחרונות הגיע לתחום שהוא הכי מתחבר אליו. ג'קי פרידמן קונדיטורית צעירה ומומחית לעוגות "גרביטי", היחידה שכתבה ספר שכולו מוקדש לעיצוב עוגות ה"גרביטי", טרנד שהתחיל באנגליה לפני 15 שנה ןבאיחור אופנתי הגיע לישראל רק בשנה האחרונה.

קצת לפני שהתחלנו את סדנת ה "Gravity cake" - אלבום פרטי
קצת לפני שהתחלנו את סדנת ה "Gravity cake" – אלבום פרטי

 

התחדשתי בסינר שקיבלתי מ"לינדט", התחלנו בטעימות שוקולד, מתיו הסביר על פולי הקקאו ועל מגוון השוקולדים שחברת "לינדט" מייצרים בשלב הזה טעמנו את פולי הקקאו ואת השוקולד המריר. התחלנו בעיצוב העוגה בהדרכתה של ג'קי ואז הבנתי את הפשטות שבהכנת העוגה, הכל בעצם נבנה על מקל של בלון.

קצת לפני שהתחלו את סדנת ה "Gravity cake". אלבום פרטי
קצת לפני שהתחלו את סדנת ה "Gravity cake". אלבום פרטי

התחלנו להרכיב את העוגה, מילאנו בקרם חמאה בין הקומות, ציפינו מבחוץ למראה של naked cake – עוגות שכבות שלא מצופות עד הסוף.

קישוטים לעוגה עיצבנו משוקולד מטומפרר, מבצק שוקולד שהוברש בחמאת קקאו ליצירת מראה מבריק יותר.

 

אלבום פרטי
אלבום פרטי

 

אני מגיעה מעולם הבצק סוכר, הסדנא הזאת הוציאה אותי מהקופסא ופתחה לפניי סגנון אחר של עיצובים שארצה להתנסות ולהכניס לחיי המקצועיים.

הכרתי והתנסיתי בבצק השוקולד שמאוד הזכיר את הבצק סוכר ולפי מתיו, מסתבר שאפשר להגיע איתו לדיוק רב יותר בפרטים קטנים, מה שמסקרן אותי עוד יותר.

סיימנו בדיוק בזמן וכל אחת מאיתנו יצאה עם עוגה חגיגית מעוצבת לכבוד ראש השנה. ולהשלמת הפינוק קבלנו מארז גדול של שוקולדים לשנה מתוקה במיוחד.

 

אלבום פרטי
אלבום פרטי

אין ספק שהשנה שלי התחילה במתיקות ובאנרגיות טובות ואיכותיות.

כרמית זק
אמא לבנים, שהכניסה ורוד לחיים שלה. הכל בזכות עוגות מעוצבות בבצק סוכר והפעלות לבנות בעיקר.