והפעם שיטוטי ברשת העלו בחכה את הסרטון שמראה הכנת בייגל כל כך פשוטה, שקראה לי לנסות. שמתי את הסרטון בשמורים וחיכיתי לרגע של אומץ. בפעם האחרונה שהכנתי בייגל אני זוכרת שהסתבכתי עם הקטע ששולקים במים והיה זכור לי כתהליך ארוך, מטנף מעבר לרגיל ומייגע מעט.
הסרטון הופיע בדף פייסבוק שנקרא Jewlish (אותו אחד של אתגר החלה בשקית) וכמו שזה נראה פשוט ככה ראיתי כנגד עיני הזדמנות לעשות חוויה מתקנת.
כמובן שאם ניסיתי וגם הצלחתי, אני כאן בשביל להמליץ ולספר לכם שכמו שזה נראה ככה זה פשוט וטעים אש!!! כאילו פתחתם מאפיה משובחת אצלכם בבית ובתרגום חופשי: הבייגל הבייתי שיעלה את הבראנץ' שלכם שלב.
אני מתחילה לבדוק מה החומרים, מתרגמת וקולטת שדרוש ומומלץ קמח לחם, טוב קמח יש לי בבית תמיד ובשפע אבל…קמח לחם הפעם לא.
כידוע אני גרה באיזור "מעט" מרוחק מסופרמרקט גדול, אצלנו, ברמת הגולן, הסופרמרקט הזה נקרא "צרכניה" וכשמה כן היא מקום עם מוצרים בסיסיים שאתה צריך באותו רגע, חוץ מ…קמח לחם.
מה לעשות שאני כבר הצהרתי שהיום אוכלים בייגל, איך אומרים אצלנו: תסתדרו עם מה שיש, אז חוץ מקמח לבן רגיל היה על המדף קמח 70% חיטה וקמח כוסמין מלא. יאללה יצאתי לדרך ככה עם מה שיש, אני כבר יודעת את הסוף ואגלה לכם שמעז יצא פגז (כי זה מאפה מלוח). עשיתי כמות אחת עם קמח 70% וכמות שניה עם קמח כוסמין.
המצרכים:
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים שמרים, סוכר חום ומים חמים.
מערבבים עד שהסוכר נמס ומחכים כמה דקות עד שהשמרים מתחילים לפעול, שימו לב שהנוזל משנה צבע והופף עכור יותר.
מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת השמרים ולשים במהירות איטית. (השימוש בקמח לחם או קמח מלא הופך את הבצק לפחות רך ועיסתי ולכן יותר קל לעבוד איתו).
לשים את הבצק במשך 5 דקות במהירות בינונית עם וו לישה או בלישה ביד בין 10-15 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים בטמפרטורת החדר למשך כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים (לי יצאו גם 9) בגודל שווים על תבנית עם נייר אפייה. משתדלים שהכדורים יהיו חלקים, מניסיון גם אם לא הם יוצאים משגעים, לא חייב להיות מושלמים.
כדי לעשות את החורים, מותחים עם שתי אצבעות במרכז ומרחיבים לחור עד שרואים את חלקו התחתון של המגש.
בינתיים מרתיחים מים בסיר. מרתיחים כל בייגל כדקה מכל צד
ומחזירים לתבנית האפייה, מורחים בביצה
מפזרים תוספות לבחירה: פרג, שומשום (לבן, שחור), בצל מיובש, שום מיובש ומלח ים הם קלאסיקות.
אופים בחום 215 מעלות במשך 20-25 דקות עד להזהבה.
בעיני הבצק עם הקמח כוסמין (התמונה שמעל ומתחת) יצא יותר רך ואוורירי, אולי בגלל שאני מכורה לו (כבר 6 שנים אוכלת רק אותו), הבנות והאיש אכלו את הקמח חיטה (התמונה האחרונה) התענגו ולא קמו עד שכל הבייגלס נשאבו.
לצד הבייגלס החתיכיים וטעימים, התפנקנו עם סלט ביצים, פסטו, סלט עגבניות שרי ואכן היתה לנו ארוחת ערב שעלתה מדרגה ולא היתה מביישת גם את סניף הבייגל הכי הכי (בלי שמות).























