את האורז השחור הכרתי לפני 20 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה.
לא היה לי מושג איך לבשל אותו. בינתיים פרץ טרנד הבריאות לחיינו לפני לא מעט שנים וגם האורז השחור והאדום הגיעו.
והם נהדרים. כל כך טעימים . מסתבר שאוהבים אותו גם בויאטנם שם עושים ממנו דווקא קינוח.
זה אורז נ פ ל א.
הערכים התזונתיים שלו גבוהים מאוד, הטעם שלו מזכיר קצת אגוזים והנגיסות שלו ממש כיפית בפה.
אני אוהבת להכין סלטים ממנו וגם תוספות חמות .
האורז הזה הוא סלחני, בדיוק כמו קוסקוס, כמו בורגול ,כוסמין או קינואה , כ ו ל ם מקבלים אליהם כל טעם שתרצו.
בא לכם אסייתי : קצצו ג׳ינג׳ר עם שום, צ׳ילי, נאם פלא ,מעט חלב קוקוס ובוטנים קצוצים וכוברה.
בא לכם ים תיכוני – קצצו ירקות קלויים בגריל, עם צלפים, נענע, בזיליקום וקליפת לימון מגוררת עם שמן זית.
בא לכם כתוספת: המון בצל מטוגן, כמון , פלפל מלח והופ – לשולחן
בא לכם אלגנטי כמו זה שלפניכם : עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, שקדים קלויים ומעל הכל ריקוטה סלטה , שזו גבינה מקבילה לצפתית הקשה שלנו.
גבינה מלוחה עם המון טעם שמגררים מעל והיא מקפיצה את הסלט הזה לגבהים.
גם לסלט הזה אפשר לעשות התאמות שונות, אפשר להוסיף חצאי שרי צבעוניים, אפשר להוסיף רצועות ארוכות של גזר או כלרבי , או שניהם. בקיצור. הסלט הזה הוא רק חרך קטן לעולם שלם ומלא בדמיון –
הדמיון שלכם.
לכו על זה. תתפרעו. זה יהיה טוב.
מבטיחה.
טוב, אחרי שחפרתי, אפשר עבור לשורות הבאות.
יאללה.
מה?
כוס אורז שחור (או אדום או אפילו שניהם יחד)
2 כפות עגבניות מיובשות פרוסות לרצועות דקיקות
4 כפות שקדים פרוסים וקלויים
2 כוסות של עשבי תיבול אהובים , אני השתמשתי בפטרוזיליה,נענע,בזיליקום, הירוק של בצל ירוק ומעט זעתר טרי
טיפונת מלח,
פלפל שחור גרוס טרי גס
2 כפות שמן ארגן או שמן זית.
קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס גבינת ריקוטה סלטה .
מלח – רק אחרי שמוסיפים את הגבינה כי היא מלוחה דיה.
איך
לשטוף את האורז היטב ולהכניס לסיר , עדיף עם דפנות גבוהות (כי כשהאורז רותח הוא גולש בקצף שחור לכיריים – לא נעים).
להוסיף מים קרים כמו לפסטה ולבשל 18 דקות בדיוק. ז ה ו !!
אנחנו רוצים אותו נגיס, קפיצי בפה ולא מעוך ורכיכי.
לשטוף, לצנן.
בינתיים, בזמן שהאורז מתבשל אפשר להכין את יתר החומרים לסלט.
לקצוץ את עשבי התיבול דק דק, לפרוס את העגבניות המיובשות רצועות דקיקות, לרסק את הגבינה ולקלות את השקדים *
לאחר שהאורז שטוף, מיובש וצונן , מוסיפים לו את כל המרכיבים ומתבלים (תיבול ייעשה ממש בסמוך לאוכל )
מגררים מעל ריקוטה סלטה
ויוצאים בריקודים.
טבעוניים : יכולים כמובן לוותר על הריקוטה סלטה ובמקומה לפזר מעל אגוזי קשיו קלויים וטחונים או טופו מגורר או לאמץ את ** למטה.
* על מנת לקלות אגוזים למיניהם כדאי לקחת מחבת עם דפנות מעט גבוהות, להדליק את הלהבה הגדולה על בינוני ולהוסיף למחבת את השקדים. להקפיץ את השקדים מידי פעם עד שמזהיבים. (אין צורך להוסיף שומן ויש חשיבות להשאר ליד המחבת שהשקדים לא יישרפו).
** אם תבשלו 1/2 כוס עדשים שחורות עם האורז השחור ותוסיפו לסלט ,תקבלי מנה טבעונית ומושלמת מבחינת אבות המזון .

















