לא תמיד אהבתי דגים.
בתור ילדה, אני זוכרת את הקרפיון ששחה אצל סבתא שלי באמבטיה, ואח"כ הגיע לשולחן החג. כנראה שהזכרון נצרב והטראומה נשארה. אז לאורך שנים נמנעתי מדגים.
כל זה נכון עד לפני כמה שנים. היינו עם חברים במסעדה והיו שם מנות דגים מפוארות ומגרות. חשבתי לעצמי – מה יכול להיות? אזמין ואו שיהיה לי טעים או שאתן את המנה לאסף (בעלי שיחיה).
הזמנתי. טעמתי. התאהבתי. המנה היתה מופלאה וטעימה ויש משהו בדגים שלא מכביד על מערכת העיכול, שנותן תחושה נעימה בבטן וזה היה כיף.
לכבוד החג, מצרפת מתכון דגים טעים, נעים ומזין והכי פשוט להכנה.
רושמים?
פילה דג בציפוי פריך
מצרכים:
4 פילה דג (אני אוהבת מושט או דניס, אבל אפשרי כל דג)
את הפילה משרים כחצי שעה במשרה שהוכן מראש.
משרה:
מעט שמן זית
מיץ לימון מלימון אחד
4 שיני שום כתוש "דורות"
עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום "דורות"
מלח, פלפל
ציפוי פריך:
1 כוס פירורי לחם
צרור פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתוש "דורות"
עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום "דורות"
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
במחבת פסים מעט שמן זית.
לצרוב את הדגים, דקה בערך מכל צד.
אחרי הצריבה, להניח את הדגים על הרשת של התנור,
ולמרוח את הציפוי ולהדק היטב.
להכניס לתנור שחומם מראש, 200 מעלות לכ 20 דקות, עד שהציפוי משחים.
זהו.
הכי פשוט, הכי טעים וגם מזין.
שיהיה חג שמח ושנה טובה,
וחשוב מאוד שנהיה לראש ולא לזנב 🙂
איפה אפשר למצוא אותי?
באתר – http://www.lagufvelanefesh.co.il/
בקהילה בפייס –https ://www.facebook.com/groups/1693669244190901/
בדף העיסקי – https://www.facebook.com/yyltLgwpWlnps/
באינסטגרם – https://www.instagram.com/ayelet_shasha/
מוזמנות באהבה
















