אחרי שנים בהם אני מוצאת עצמי נרתעת מכל מה שקשור לגפילטע פיש ובהמשך לתחרות המתכונים לפסח של סלונה ולאחר מחשבה, הגיתי מנה מקורית ומבריקה לפסח, שהיא בעצם וריאציה חדשה וצבעונית לגפילטע פיש המוכר והאפרפר.
המנה מבוססת על עוף במקום על דג ולא החסרתי ממנה את המוטיבים של המנה המקורית: גזר וחזרת.
מאמינה שמהמנה הזו יוכלו ליהנות מבוגרים וגם ילדים (מינוס החזרת). היא פשוטה ומהירת הכנה, היא טעימה וייחודית ויש בה שילוב מנצח של מתיקות וחריפות.
* המנה שלי נבחרה להיות בין 10 המתמודדות בתחרות המתכונים לפסח של אתר סלונה. אשמח ואודה לכם/ן, אם תכנסו לקישור המצורף ותבחרו בה כמנה המנצחת, ההצבעה מסתיימת כבר ביום רביעי:
http://saloona.co.il/blog/pesachrecipes2018/

"גפילטעוף" עם גזר מקורמל וחזרת חריפה
המרכיבים:
שמים את העוף הטחון בקערה ואליו מוסיפים תפוח אדמה מגורד, בצל מטוגן, קמח מצה וביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים שוב.
- יוצרים מהתערובת קציצה בינונית ועגולה ומשטחים אותה קלות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הגפילטעוף משני הצדדים עד שמשחים.
- באותו שמן, מטגנים קלות את עיגולי הגזר עד שמזהיבים.
- שופכים על עיגולי הגזר מעט (כף וחצי) מייפל והופכים עד שמשחים בשני הצדדים (זהירות שלא ישרף בגלל המייפל).
- מגישים את הגפילטעוף בצלחת עם הגזר המקורמל מעל ומעט חזרת חריפה בצד.
** מתאים להגיש כמנה ראשונה או כעיקרית.

תודה על ההצבעה,
בתיאבון וחג שמח וטעים,
כרמל.











