לאחרונה הבישול הוא חלק נכבד מאוד מחיי.
אני מבשלת בשביל המשפחה.
אני מבשלת למען חברים.
אני מבשלת עבור לקוחות.
ואני מבשלת להנאתי בקורס בישול.
בישולים, בישולים ועוד בישולים.
ואת האמת, אני נהנית כמו שלא נהניתי בחיים!
לפני שבוע הצטרפתי למיזם מקסים של משלוחים הביתה/לעבודה של אוכל ביתי. יש כמה מבשלות, שאני ביניהם, שמבשלות אוכל ביתי ושליח מביא לכם את זה לאן שתרצו (בגבולות תל אביב כרגע). זה נפלא לדעת שמישהו אוכל את האוכל שלך ונהנה ולא רק זה, גם מזמין שוב ושוב. אז את מבינה בוודאות שזה באמת טעים.
הידיעה הזו עושה טוב למצב רוח, לביטחון העצמי ולעור הפנים.
לא תמיד הייתי בשלנית כזו. ממש ממש לא.
לפני שהכרתי את אשתי ואת ילדיה הייתי אוכלת פירה מקופסא. כן, כן. הדוחה הזה שעשוי מאבקה, הרבה מונוסודיום גלוטומט ובחיים שלו לא פגש תפוח אדמה אמיתי. בדיוק זה!
אני יודעת שהפרצוף שלכם עכשיו מעוות מרוב גועל ואתם צודקים. זה באמת דוחה, אבל אז אהבתי את זה ולא בישלתי לעצמי בכלל. כאשר עברנו לגור ביחד הייתי חייבת להתחיל לבשל, כי כאמור אשתי בכלל לא נכנסת למטבח ושמה השני הוא – שורפת הקורנפלקס. מפירה בקופסא עברתי לתפוחי אדמה אמיתיים, נעים לי מאוד. זה התחיל עם סלט תפו"א (ביצה, גזר ומיונז), המשיך עם פירה ומאז הולך ומשתדרג.
אחד השדרוגים הוא פאי רועים והנה המתכון שלו:
המצרכים:
חצי ק"ג בשר טחון
4 תפו"א בינוניים
2 בטטות (לא הכרחי ואפשר פשוט להוסיף עוד 2 תפו"א)
2 בצל לבן או אדום או אחד ואחד
שום דורות
1 גזר
2 עגבניות
3 כפות רוטב ווסטרשייר
רסק עגבניות קטן
5 כפות שמן קנולה לטיגון
5 כפות שמן לפירה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים מים ומכניסים את התפו"א והבטטה מקולפים וחתוכים גס ומכסים. מבשלים עד שהתפו"א רך לגמרי (כמו לפירה).
במחבת רחבה על להבה גדולה שופכים5 כפות שמן ובינתיים חותכים את הבצל לקוביות קטנות. לאחר שהשמן חם, מכניסים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים 2 קוביות של שום דורות וממשיכים בטיגון. לאחר מכן מעבירים את הבשר הטחון למחבת ומפוררים את הבשר, כדי שלא יהיו גושים. כאשר הבשר מפורר ומשנה את צבעו מאדום לחום, מכניסים פנימה את הגזר והעגבניות, שאותם נחתוך קטן מאוד. נערבב ונוסיף את הרסק עגבניות, את הרוטב ווסטרשייר, מלח ופלפל. הרוטב ווסטרשייר מלוח, אז אני ממליצה לשים חצי כפית מלח ולבדוק שלא ייצא מלוח מדי. להנמיך את הלהבה ולבשל כרבע שעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
כאשר התפו"א והבטטה רכים – מסננים את רוב המים (אני משאירה כרבע כוס מים רתוחים של התפו"א) ומחזירים לסיר ומתבלים. שופכים 5 כפות שמן קנולה, כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומועכים עם מועך פירה. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח או עוד שמן.
לוקחים תבנית גדולה ושופכים את כל הבשר לתוכו ומשטחים שיגיע לכל הפינות. מעליו שמים את הפירה הכתמתם (למי ששם בטטה) וגם אותו משטחים. לוקחים מזלג ומעבירים אותו על הפירה, כדי שיהיו פסים. זה לא חובה, זה סתם קישוט נחמד. מכניסים לתנור לכ- 20-25 דקות. כאשר אתם רואים שהפירה קיבל השחמה יפה – זה הזמן להוציא.
מומלץ לאכול כמה שעות אחרי, כדי שכל החומרים יתייצבו, אבל לא תמיד אפשר לדחות סיפוקים,
כי הרי ידוע – גם פחמימות (אני יודעת שזה מתוקים במקור) הם סוג של נחמה (המשורר ע. לידר)
תיהנו ובתיאבון!
צולם ע"י הצלמת הילה שילוני hila shiloni ותודה לה על כך












