גבינת ריקוטה תוצרת בית

גבינת ריקוטה "הום מייד", צעד אחר צעד כי אין כמו גבינה שנולדת במטבח הפרטי שלנו.

בחורה עם מחשב נייד

feta cheese

אם תלכו לפי ההוראות, מובטחת לכם גבינת ריקוטה מדהימה. גבינה שניתן לשלב בה תוספות מרעננות כיד הדמיון.

 למצרכים:

5 ליטר חלב  3% שומן

150 גרם יוגורט

85 גרם חומץ

85 גרם מלח (ניתן להוסיף יותר – לפי הטעם)

אופן ההכנה:

חשוב ורצוי להצטייד במד חום המיועד לבישול. לחמם את החלב בסיר גדול ל- 94 מעלות.

972182_10200922803047143_251650482_n

להוסיף לסיר תוך כדי בחישה מתמדת (בעזרת מטרפה) לפי הסדר הבא (חשוב!!!!)  יוגורט ולאחר מכן את החומץ.

ברגע שהחלב מתחיל להתגבש להפסיק את הבחישה.  להוסיף מלח (לפזר בעדינות ולהמתין שתי דקות).

לאסוף את החומר המגובש במסננת קטנה למסננת יותר גדולה שמונחת בקערה או בכיור כדי שהמים יגרו ממנה. בשלב הזה ניתן להוסיף תוספות לפי בחירה – שום כתוש+שמיר קצוץ, פלפל שחור גרוס, עירית קצוצה, זיתים, רצועות של פלפלים קלויים, קצח, סומק, שבבי בצל או לפי בחירה. לערבב היטב עם הגבינה.

1186238_10200922805647208_1631728912_n

הגבינה מקבלת את הצורה של המסננת. אחרי חצי שעה לשים צלחת על המסננת ולהפוך את הגבינה עליה,

לשים אותה הפוכה שוב בתוך המסננת. (ניתן לשים בתוך סלסלת רשת/מסננת לפי הדוגמה שרוצים לקבל בסופו של התהליך)

אחרי שהמים ניגרו מהגבינה, מתגבש גוש של גבינה .לסגור בקופסה ולשים במקרר.

אין לשים את הגבינה חמה במקרר . 

טעים, מיוחד והכיף הכי גדול שזה נוצר אצלכם במטבח! בהצלחה!!!

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

 

 

לב