בשנים האחרונות הקוואקר מאוד מבוקש בביתנו, בית משפחת ארז.
מזון על, טרנד הבריאות, עוד לפני העידן הזה התחברנו לשיבולת שועל. הכנתי לילדים כשהיו קטנים יותר דייסות והמתקתי במייפל או דבש.
כעת כשכולנו עסוקים בעידן הכי עמוס ever, עם הטלפונים, עבודה ללא הפסקה. אנחנו חייבים "לתדלק" או כמו שאומרים כי ארוחת הבוקר היא הכי חשובה ובלי להתעצל פעמיים בשבוע אני מכינה דייסת קוואקר לכולנו ובפעמים האחרות זה שייק פירות , מוזלי או שקשוקה.
כשדייסת הקווקאר מבעבעת בסיר עם החלב על הגז, אני זורקת כמה חמוציות לסיר והן מתנפחות קמעה. זה יוצא אדיר. מי שרוצה להמתיק ממתיק במייפל או דבש ואפשר גם לפזר מעט קינמון מעל. ארוחת בוקר דשנה, בריאה, מזינה וטעימה שתוספת אותנו לכמה שעות של הבוקר. מומלץ ביותר.
היו לי אורחים מקנדה בשבוע האחרון והאחיין שלי רגיש לגלוטן. המוצר מושלם עבורו וממש חגגנו עם הקוואקר המעולה.
אז גם ללא גלוטן וגם להכנה מהירה. מי צריך מעבר לכך?
אנחנו ממליצים באהבה
בשורה לחולי הצליאק, לרגישים/לנמנעים מגלוטן,
קוואקר Quaker, המותג המוביל בעולם לשיבולת שועל מעל ל- 130 שנים – אשר נחשב לדגן על
משיק לראשונה בישראל –
קוואקר שיבולת שועל להכנה מהירה
ללא גלוטן
QUAKER הינו מותג מבית פפסיקו המשווק משנת 1850 מגוון מוצרים על בסיס שיבולת שועל. עיקר הצריכה של שיבולת שועל הינו סביב ארוחות הבוקר: – כ- 70% מהצרכנים בישראל אשר צורכים שיבולת שועל נוהגים לאכול אותה כחלק מתפריט מאוזן בארוחת הבוקר. כמחצית מהאוכלים שיבולת שועל אוכלים אותה כל יום, או כמעט כל יום.
בשנים האחרונות ניכרת מגמה הולכת וגדלה לעבור לארוחת בוקר על בסיס שיבולת שועל, כאשר קוואקר מהווה את השחקן המשמעותי ומנוע הצמיחה של הקטגוריה
בשנים האחרונות חל גידול דו ספרתי במכירות של מוצרים ללא גלוטן, תוך הרחבה משמעותית של היצע המוצרים שניתן לצרוך.
שטראוס, כחברה אשר קשובה לצרכנים ולקשת הצרכים והאתגרים, כבר משווקת כיום כ- 160 מוצרים ללא גלוטן, ביניהם גם חטיפים מלוחים, מוצרי מאפה וממתקים, המוצעים לכל אורך השנה באופן שוטף.
יעל חזום, מנהלת שיווק שטראוס פריטו ליי, אמרה היום: "לאור ההצלחה בארצות הברית של הקוואקר ללא גלוטן, החלטנו לשווק אותו גם בישראל. יש לציין, כי בארה"ב 49% מהמכירות היו של צרכנים חדשים שלא נחשפו לקטגוריה עד אז. כחברה המומחית והמובילה לשיבולת שועל, בארץ ובעולם, לקוואקר טכנולוגיה פורצת דרך לתהליך ייצור שיבולת השועל. מהלך זה להשקת קוואקר ללא גלוטן דורש שינויים והתאמות בתהליכי העבודה במפעל ומחוצה לו, אך מאפשר לקהל רחב יותר של צרכנים ליהנות מהמוצרים שלנו, בלי הגבלות".
עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית קבוצת שטראוס, מציינת כי הקוואקר ללא גלוטן מאפשר לנמנעים מגלוטן ממגוון סיבות ליהנות מיתרונות הדגן המלא. לעיתים קרובות מוצרי דגנים ללא גלוטן מכילים דגנים שאינם מלאים כמו שימוש בעמילנים/ אורז לבן וכדומה. קוואקר ללא גלוטן מהווה הזדמנות נהדרת לשילוב דגנים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים מסוג בטא גלוקן ומגוון ויטמנים ומינרלים לתפריט היומי.
אתר מחודש ומגוון מתכונים
לשטראוס פריטו ליי אתר ייעודי לקוואקר www.quaker.co.il, אשר כולל כעת גם טאב מיוחד "ללא גלוטן" ומציע מתכונים ותכנים מותאמים לקהל הצורך מוצרים ללא גלוטן. האתר המחודש כולל מגוון רחב של מתכונים לשילוב קוואקר בהתאם לצרכים המשתנים: "בראנצ' מפנק", "בוקר ב- 5 דקות", "בוקר מתוק", "בוקר טבעוני", "בוקר לקטנטנים" ואפילו "בוקר לספורטאים". בנוסף ניתן למצוא באתר טיפים ומאמרים לתזונה נכונה ואורח חיים בריא ומאוזן.
כשרות: OU פרווה
משקל: 511 גרם
עובדות ומספרים על קוואקר
- לשם שיבולת שועל מספר מקורות. יש הטוענים שמקורו בצורתו של גרעין שיבולת השועל אשר מזכיר את אוזן השועל, מקור אחר מצביע על חיבתם של שועלים לצמח זה.
- המותג קוואקר היה המותג הראשון שנרשם כסימן מסחרי בקטגורית דגני בוקר בארצות הברית בשנת 1877.
- קוואקר היה מותג הראשון בעולם לפרסם מתכון על גבי אריזת המוצר. המתכון הראשון שפורסם היה ללחם קוואקר בשנת 1891.
- שיבולת שועל שייכת לחמשת מיני דגן אשר להם נקבעו דינים מיוחדים בהלכה היהודית, יחד עם חיטה, שעורה, כוסמין ושיפון. חמשת מיני דגן מיוצגים בשבעת המינים באמצעות החיטה (כוסמין ושיפון) והשעורה (שיבולת שועל): "ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש" דברים, ח', ח'
- שיבולת השועל הינה "דגן על" עשיר במיוחד, מקור נהדר לפחמימות מלאות, סיבים תזונתיים, ברזל וסידן.
- יתרונות הסיבים התזונתיים המצויים בקוואקר נשמרים גם לאחר אפיה בחום גבוה או בבישול.
- הסיבים בקוואקר מסוג הבטא גלוקן נקשרו במחקרים רבים עם הטבה ברמות השומנים בדם, רמות הסוכרים ואף בתרומתם לאיזון לחץ דם.
- בשנת 1997 הFDA האמריקאי אישר כי מוצרי הקוואקר עשויים להפחית את הסיכון במחלות לב.
- המודעות לקוואקר גבוהה ביותר (95%) כאשר כ- 75% מצרכני הקטגוריה התנסו בו וכשליש צרכו קוואקר ב- 3 החודשים האחרונים.
- ניתן להשתמש בקוואקר במגוון צורות: מהדייסה המסורתית ועד לתחליף קמח בכל מאפה או בישול, מסמיך מרקים ואפילו בקינוחים!
- המותג 'קוואקר' כל-כך חזק בעולם, עד שהשם הפך מילה נרדפת לשיבולת שועל
- מספר הנמנעים מגלוטן בישראל בעקבות רגישות במשפחה מוערך כיום בכ- 241,000 תושבים
- בנוסף, ישנה מגמה הולכת ועולה של צרכנים הבוחרים להימנע מאכילת גלוטן, למרות שאינם רגישים.
- שיבולת שועל היא דגן הגדל כצמח חד שנתי ירוק בעל עלים ארוכים וצרים ותפרחת המתנשאת על קנים גבוהים
- שיבולת שועל של קוואקר הינה שיבולת שועל להכנסה מהירה – ניתן לבשל בסיר או להכניס למיקרו לדקה!!! או אפילו למזוג מים חמים ולכסות… בתיאבון!
QUAKER הינו מותג מבית פפסיקו המשווק משנת 1850 מגוון מוצרים על בסיס שיבולת שועל – משיבולת שועל להכנה מהירה בפחית ושקית, ועד לדגני בוקר למבוגרים וילדים. המותג מוכר בכל העולם ומאפשר למיליוני צרכנים לאכול ארוחת בוקר טעימה ומזינה, בכל בוקר מחדש.
קוואקר – ערכים תזונתיים
הקוואקר הינו מקור נהדר לפחמימות מלאות, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום ועוד מגוון ויטמינים מקבוצה B שיחדיו תורמים לארוחת בוקר מאוזנת עם מגוון רכיבי תזונה. הקוואקר משביע יותר, מסייע לבריאות הלב, מסייע להפחתת כולסטרול, עשיר יותר בחלבון, מהווה מקור טוב לסיבים, מספק אנרגיה לאורך זמן וטוב יותר לכדור הארץ. זאת ועוד, הסיבים בקוואקר מסוג הבטא גלוקן נקשרו במחקרים רבים עם הטבה ברמות השומנים בדם ורמות הסוכרים ואף בתרומתם לאיזון לחץ דם. הקלות בה ניתן לשלב קוואקר במגוון כה רחב של מאכלים מאפשרת להכתיר אותו כמי שמספק לנו תזונה נבונה מהרגע הראשון.












